Διαφήμιση - Advertisement
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιό προηγούνται στην Αττική - Gkourou.com ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιό προηγούνται στην Αττική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιό προηγούνται στην Αττική


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιό του, καθώς -όπως έλεγαν κομματικές πηγές- «συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην διαδικασία», τόσο ηλεκτρονικά όσο και με προσέλευση σε κάλπη. Η καταμέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα Δευτέρα, όταν και θα γνωστοποιηθούν ποια θα είναι τα 35 πρόσωπα που επέλεξαν οι εκλογείς.


Από νωρίς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για μεγάλη συμμετοχή, με τον Πάνο Ρήγα, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αναφέρει (Στο Κόκκινο) ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 35.000, ενώ στις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 44.000. Η διαδικασία έλαβε παράταση μίας ώρας, με τα εκλογικά κέντρα να κλείνουν στις 9 το βράδυ. 

Με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισε περίπου το 1/3 των εκλογέων, ενώ η Κουμουνδούρου απέφυγε να μεταδώσει αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, υπό το φόβο να υπάρξουν ανατροπές από τα αποτελέσματα της κάλπης. Σε κάθε περίπτωση, οι κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές αναμένεται να αποστείλουν σήμερα μέχρι το μεσημέρι τα αποτελέσματα, ώστε η ΚΕΦΕ να τα συγκεντρώσει, να τα επικυρώσει και να τα δημοσιοποιήσει. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Αττική πρώτος αναδεικνύεται ο καθηγητής, Νίκος Φαραντούρης. «Ψηλά» στις προτιμήσεις των εκλογέων φέρονται επίσης να βρέθηκαν ο πρώην καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλήρες ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Απριλίου σε μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει η Κουμουνδούρου. Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα αποφασίσει ποια πέντε πρόσωπα μαζί με τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά θα συμπληρώσουν την λίστα των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.


Διαφήμιση - Advertisement