Διαφήμιση - Advertisement
Η τρολιά στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, το OPEN και η αλήθεια - Gkourou.com Η τρολιά στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, το OPEN και η αλήθεια

Η τρολιά στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, το OPEN και η αλήθεια


Διαφήμιση - Advertisement
 Από το  nassosblog.gr

Εδώ και λίγες ημέρες έχω δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα απο χρήστες του διαδικτύου που μου μεταφέρουν μια δήθεν ανάλυση… για τα πλάνα της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη. Για «εφέ» και ψηφιακά πειραγμένο βίντεο που ήταν σε ζωντανή σύνδεση!!!!
Για κάτι ποδηλάτες που πέφτουν στην θάλασσα… για κάτι τύπους που τρέχουν και δεν μπορούν να φτάσουν άλλους που απλά περπατούν … και μια σειρά απο μαϊμού “χαριτωμενιές” που σκοπό και στόχο έχουν να παραπλανήσουν το κοινό.
Πάμε τώρα στα πραγματικά περιστατικά.

  • Θέλετε να μου πείτε ότι ο Σαββίδης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης του ΟΡΕΝ έπαιξε σε ζωντανή σύνδεση μαϊμου πλάνα για την Θεσσαλονίκη; Την πόλη του;
  • Θέλετε να μου πείτε ότι όλοι εσείς που υιοθετείτε την δήθεν ανάλυση γνωρίζετε τον όρο “τηλεφακός” ή τον όρο “ευρυγώνιο πλάνο;”

Σύμφωνα με την skra-punk.com με τη θέση της κάμερας στην ευθεία σχεδόν ακριβώς της ακτής, ο τηλεφακός που χρησιμοποιήθηκε στο ζωντανό, καταφέρνει ουσιαστικά να εκμηδενίσει αυτήν την πολύ ισχυρή γραμμή της προοπτικής, αφήνοντας μόνο αυτή των δέντρων στα αριστερά να υποδηλώνει το βάθος. Όλοι οι άνθρωποι που βλέπουμε λοιπόν να περπατάνε ή να αθλούνται βρίσκονται πολύ, πάρα πολύ μακριά από τον φακό και λόγω ακριβώς αυτής της σκόπιμης και δημιουργικής χρήσης της οπτικής φαίνονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στην ουσία όμως, αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι, ανεπτυγμένοι στην πραγματικότητα σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, να εμφανίζονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά.

Αυτό βέβαια δημιουργεί τα διάφορα παράδοξα που έκαναν πολύ κόσμο να μιλήσει για «εφέ» και ψηφιακά πειραγμένο βίντεο. Όμως για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο κόσμος στο βίντεο δεν κάνει moon walk ούτε επιτόπια βήματα. Όσο για τους ποδηλάτες που πέφτουν στη θάλασσα, δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο τόσο αστεία κακό οπτικό εφέ, αλλά πάλι με την οπτική παραμόρφωση και τα πολλαπλά επίπεδα. Άλλωστε με αυτή τη λογική και η ίδια η κάμερα θα έπρεπε να στέκεται στο νερό. Οι ποδηλάτες δεν πέφτουν στη θάλασσα αλλά συνεχίζουν δεξιά πάνω στην προβλήτα. Χαρακτηριστικοί είναι οι δύο κίτρινοι κάβοι στα αριστερά, για τους οποίους μας πληροφορεί το Google Maps πως έχουν απόσταση περίπου 18 μέτρων μεταξύ τους και βρίσκονται σχεδόν 90 μέτρα μακριά από την κάμερα!
Νάσος Γουμενίδης
nassosblog

Διαφήμιση - Advertisement