Διαφήμιση - Advertisement
Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας - Gkourou.com Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας


Διαφήμιση - Advertisement


Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, από το υπουργείο Παιδείας. Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, στο ethnos.gr συνεργάτες της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως, θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να μην γίνει διασπορά του κορονοϊού.

Το βασικό μέτρο που θα τηρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, είναι η απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρου ανάμεσα στα θρανία, που εφαρμόστηκε με το άνοιγμα των σχολείων στη μετά τον κορονοϊό εποχή. Πάντως, συνεργάτες της κυρίας Κεραμέως αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν λίγες μέρες νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές (συνήθως το πρώτο κουδούνι χτυπούσε στις 11 Σεπτεμβρίου) για να κάνουν οι μαθητές επαναλήψεις αλλά και για να καλυφθούν τυχόν κενά.
«Ακούμε πάντα τους ειδικούς και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ανάλογα με την εξέλιξη και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, θα πράξουμε. Τα δεδομένα είναι ότι θα μιλήσουμε με λοιμωξιολόγους και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις οδηγίες που θα μας δώσουν για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων», αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας.

Διαφήμιση - Advertisement