Διαφήμιση - Advertisement
Κλείνουν παραλίες και μαρίνες - Τα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης - Gkourou.com Κλείνουν παραλίες και μαρίνες - Τα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης

Κλείνουν παραλίες και μαρίνες - Τα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης


Διαφήμιση - Advertisement


Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται για την χώρα μας η πανδημία με τα στατιστικά να αποδεικνύουν πως τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αλλά και η εφαρμογή τους από την πλειονότητα των πολιτών απέδωσαν. Τα κρούσματα αλλά και τα θύματα από την φονική νόσο αυξάνονται με αργούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση βλέποντας ότι τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι ισορροπημένα αποφάσισε επί του παρόντος να μην πάρει άλλα οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και να εστιάσει σε μέρη όπου εξακολουθεί να υπάρχει συνωστισμός, όπως είναι η μη οργανωμένες παραλίες, οι μαρίνες, τα ανοιχτά πάρκα.

Ήδη έχει κλείσει το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Βόλου ενώ οι επαφές δημάρχων με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας συνεχίζεται προκειμένου να μπει "λουκέτο" και σε άλλες περιοχές της χώρας εκεί δηλαδή που συγκεντρώνονται αρκετοί πολίτες κατά την διάρκεια της μέρας και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του Κορονοϊού.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώνει – όπου κρίνεται απαραίτητο - το κλείσιμο ενός παραλιακού μετώπου ή ενός ανοιχτού υπαίθριου χώρου το οποίο θα γίνεται μετά από συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι περιοχές γύρω από την μαρίνα του Φλοίσβου αλλά και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο των αρχών και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αν δεν ηρεμήσει η κατάσταση να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σκέψεις για υψηλότερα πρόστιμα

Μία ακόμη σκέψη για να παραμείνουν κυρίως οι απείθαρχοι στα σπίτια τους είναι η αύξηση των προστίμων ή ακόμη και ο διπλασιασμός τους. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο θα βάλουν ακόμη μεγαλύτερο φρένο στις άσκοπες μετακινήσεις.
Είναι ενδεικτικό πως παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε χθες υπήρξε αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους και τους παράδρομους των εθνικών οδών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος έστειλε μία ακόμη προειδοποίηση. "Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Αυτοί οι λίγοι από την καθημερινή καταγραφή θέλουν μόνο να βλέπουν το μισό. Ακούν τα όποια αισιόδοξα μηνύματα και με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση, ότι αν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει. Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική".

Μέσα στην εβδομάδα τα μέτρα για το Πάσχα

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και όλοι θα πρέπει να περάσουμε αυτές τις ημέρες στο σπίτι μας. Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν και θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά. Ήδη απαγορεύτηκε η αλλαγή μόνιμης κατοικίας μέσω Taxis, θα ακολουθήσουν ενισχυμένοι έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια και πορθμεία σε όλη την χώρα.
Παράλληλα αστυνομικά μέτρα θα υπάρξουν και στις εισόδους των νομών και τα λιμεναρχεία των νησιών. Στόχος της κυβέρνηση είναι η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η θετική κατάσταση που επικρατεί με την πορεία του Κορονοϊού και τον Απρίλιο, τότε από τον Μάϊο πιθανότατα να υπάρξει μερική άρση των μέτρων. Όλα αυτά βέβαια θα εξεταστούν μετά τις ημέρες του Πάσχα.
 thetoc

Διαφήμιση - Advertisement