Διαφήμιση - Advertisement
Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Gkourou.com Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Δραματική τροπή λαμβάνει η περίπτωση της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Λόγω επιπλοκών που εμφάνισε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό της για να σώσουν την ζωή της.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tempo24, η φοιτήτρια μεταφέρθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα, τα οποία δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της. Ιατρικές πηγές έλεγαν ακόμα και πριν την διακομιδή της νεαρής 20χρονης στο ΚΑΤ ότι ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει επιπλοκή έως και αναπηρία στα κάτω άκρα συνεπεία της μηνιγγίτιδας.

Πρόκειται για την φοιτήτρια η οποία κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, στο οποίο φοιτά. Οι συμφοιτητές της κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο την μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Το νεαρό κορίτσι διασωληνώθηκε άμεσα, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.


Διαφήμιση - Advertisement