Διαφήμιση - Advertisement
5 τρόποι για να μην διαγράψει η Google το Gmail σας τον Δεκέμβριο - Gkourou.com 5 τρόποι για να μην διαγράψει η Google το Gmail σας τον Δεκέμβριο

5 τρόποι για να μην διαγράψει η Google το Gmail σας τον Δεκέμβριο


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Έχετε κάποιον λογαριασμό Google που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και μερικά χρόνια; Αν ναι, προετοιμαστείτε να τον αποχαιρετήσετε από τον επόμενο μήνα, εκτός κι αν σπεύσετε να τον σώσετε.

Τον περασμένο Μάιο, η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διαγραφή προσωπικών λογαριασμών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή οι χρήστες τους δεν έχουν συνδεθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή η πολιτική ισχύει όχι μόνο για τον ίδιο τον λογαριασμό, αλλά για οποιοδήποτε περιεχόμενο που χρησιμοποιείται στο Google Workspace (Gmail, Έγγραφα, Drive, Meet, Ημερολόγιο), το YouTube και το Google Photos.

Εφαρμόζεται μόνο σε προσωπικούς λογαριασμούς και όχι για λογαριασμούς επιχειρήσεων και σχολείων. Η πολιτική έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα πρότυπα του κλάδου σχετικά με τη διατήρηση δεδομένων και να περιορίζει το χρόνο που η Google μπορεί να κρατήσει αχρησιμοποίητα προσωπικά στοιχεία σας.

Εάν έχετε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς Google που θέλετε να διατηρήσετε υπάρχουν 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

5 τρόποι για να μην διαγράψει η Google το αχρησιμοποίητο email σας

  • Ελέγξτε τα μηνύματα σας
  • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης
  • Βρείτε την διεύθυνση του Gmail
  • Συνδεθείτε και χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας
  • Διατηρήστε τον λογαριασμό ενεργό

Ελέγξτε τα μηνύματα σας

Να ελέγξετε τα μηνύματα σας όχι μόνο στο Gmail αλλά και σε άλλους λογαριασμούς. Οι ειδοποιήσεις για επικείμενες διαγραφές θα αποστέλλονται στη σχετική διεύθυνση Gmail. Για να μάθετε αν πλησιάζει η ώρα διαγραφής του λογαριασμού σας, ελέγξτε τα μηνύματά σας στο Gmail για τυχόν τέτοιες ειδοποιήσεις. Η Google σάς επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε μια διεύθυνση ανάκτησης κωδικών εισόδου του λογαριασμού κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό Gmail. Επομένως φροντίστε να τον ελέγξετε εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αχρησιμοποίητο λογαριασμό σας Google.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης

Ίσως θυμάστε τη διεύθυνση email του αχρησιμοποίητου λογαριασμού σας αλλά έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης. Κανένα πρόβλημα. Μεταβείτε στον ιστότοπο του Gmail. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο: Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης. Η Google θα προσπαθήσει να στείλει μήνυμα κειμένου, email ή να σας καλέσει με έναν κωδικό επαλήθευσης για να επιβεβαιώσει ότι είναι ο λογαριασμός σας. Ακολουθήστε τα βήματα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Βρείτε την διεύθυνση του Gmail

Ανακτήστε έναν λογαριασμό όταν έχετε ξεχάσει την διεύθυνση email. Ίσως έχετε έναν αχρησιμοποίητο λογαριασμό Google που δεν θυμάστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στον ιστότοπο του Gmail, κάντε κλικ στον σύνδεσμο: Ξεχάσατε το email. Η επόμενη ένδειξη στην οθόνη θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας ή τη διεύθυνση ανάκτησής σας, ακολουθούμενη από το πλήρες όνομά σας. Στη συνέχεια, η Google θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης στο κινητό σας τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει την ιδιοκτησία του λογαριασμού σας και να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη διεύθυνση.

Συνδεθείτε και χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας

Εάν απλά συνδεθείτε στον αχρησιμοποίητο λογαριασμό σας αυτό θα τον γλιτώσει από τη «γκιλοτίνα» της Google. Άλλοι δείκτες δραστηριότητας περιλαμβάνουν την ανάγνωση ή την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη χρήση του Google Drive, την παρακολούθηση ενός βίντεο YouTube, τη λήψη μιας εφαρμογής από το Google Play, τη χρήση της Αναζήτησης Google και τη χρήση της επιλογής «Σύνδεση με Google» για σύνδεση σε τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία.

Επιπλέον, η πρόσβαση σε οποιαδήποτε εφαρμογή, υπηρεσία ή δημοσίευση που έχει ρυθμιστεί μέσω του λογαριασμού σας στην Google θα ήταν επίσης αρκετή για να μην διαγραφεί ο λογαριασμός.

Διατηρήστε τον λογαριασμό ενεργό

Για να αποτρέψετε να διαγραφεί ο λογαριασμό απλώς βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε σε αυτόν και τον χρησιμοποιείτε περιοδικά. Και αν δεν χρειάζεστε πλέον τον λογαριασμό, αλλά θέλετε να διατηρήσετε το περιεχόμενο, υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας ή να τα μεταφέρετε σε διαφορετική τοποθεσία ή λογαριασμό.

Επίλογος

Η ασφάλεια είναι ένας ακόμη παράγοντας την απόφαση της Google. Αν και η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει όλους τους λογαριασμούς από ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες και πειρατεία, ένας αχρησιμοποίητος λογαριασμός είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί,επειδή ενδέχεται να μην προστατεύεται από επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη σε δύο βήματα.

«Η εσωτερική μας ανάλυση δείχνει ότι οι εγκαταλειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμίσει την επαλήθευση σε 2 βήματα», ανέφερε η Google.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι και όταν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως για μεταφορά ανεπιθύμητου ή και κακόβουλου περιεχομένου», τόνισε η εταιρεία.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να χαθεί ο λογαριασμός σας αν δεν τον έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό. Αν και οι διαγραφές πρόκειται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, η Google εξήγησε ότι θα υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση. Η εταιρεία θα εξετάσει πρώτα τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά. Επιπλέον, οποιοσδήποτε χρήστης του οποίου ο λογαριασμός βρίσκεται στη λίστα με τους υπό διαγραφή λογαριασμού θα λαμβάνει ειδοποιήσεις στο Gmail και σε άλλες τυχόν ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανάκτησης κωδικών.

πηγή: FOXreport.gr

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Survivor Spoiler 22-5: Ποια ομάδα κερδίζει την 4η ασυλία;

Αυτό είναι το πιο πιστό και αφοσιωμένο ζώδιο από όλα

Survivo trailer 22-5: Ο τραυματισμός του Φάνη συγκλονίζει τους παίκτες – Ποιοι κερδίζουν την 4η ασυλία;

The Chase: Αυτό δεν ξανάγινε στα 4 χρόνια που βρίσκεται στον αέρα του Mega!


Διαφήμιση - Advertisement