Διαφήμιση - Advertisement
Βενζίνη: Γιατί στην Κύπρο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα - Gkourou.com Βενζίνη: Γιατί στην Κύπρο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα

Βενζίνη: Γιατί στην Κύπρο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος έχει πιο φθηνή βενζίνη από την Ελλάδα, εξήγησε σήμερα η πρόεδρος των πρατηριούχων Μαρία Ζάγκα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Η Κύπρος έχει 1,40 ευρώ το λίτρο βενζίνη και παρόλο που την προμηθεύεται από την Ελλάδα, στη χώρα μας αυτή είναι πιο ακριβή, τόνισε η κ. Ζάγκα και είπε πως αυτό συμβαίνει επειδή η πρώτη μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ και έτσι μπορεί και πωλεί την βενζίνη φθηνότερα στους καταναλωτές.

Επίσης υπενθύμισε πως «τους 2 τελευταίους μήνες η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατά 0,15 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κατά  0,24 ευρώ το λίτρο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν ανέβει και διεθνώς οι τιμές» και ανέφερε πως « είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης…. πρώτη είναι η Ολλανδία και δεύτερη η Δανία ».

Σημειώνεται δε πως τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει πως η μέση τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης στην Ελλάδα είναι στο 1,96 ευρώ το λίτρο, στην Ολλανδία  η αμόλυβδη κοστίζει κατά μέσο όρο στα 2.052 ευρώ το λίτρο  και στη Δανία στα 2.047 ευρώ το λίτρο

 


Διαφήμιση - Advertisement