Διαφήμιση - Advertisement
Πατούλης: Τι θα γίνει με τα σχολεία αύριο Τετάρτη - Gkourou.com Πατούλης: Τι θα γίνει με τα σχολεία αύριο Τετάρτη

Πατούλης: Τι θα γίνει με τα σχολεία αύριο Τετάρτη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας αλλά και για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μίλησε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι «στα βόρεια περιμένουμε ακόμη μια ένταση του φαινομένου, της τρίτης φάσεως».

Σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και ας έχει την υπερβολή της, παρά να τρέχουμε πίσω από τα θέματα. Νομίζω ότι η Πολιτεία πιο ώριμη, πιο συγκροτημένη, πιο έμπειρη – γιατί όλοι μαθαίνουμε και από τα λάθη μας- αντιμετώπισε ένα καιρικό φαινόμενο που μπορεί να μην είχε την ένταση την περσινή, είχε όμως μεγαλύτερη διάρκεια και έπρεπε όλος ο μηχανισμός να είναι έτοιμος και συντονισμένος. Πλέον έχουμε καταλάβει ότι και την Αττική η κλιματική αλλαγή θα την βρίσκει. Άρα όλοι θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Η Περιφέρεια με τα 120 μηχανήματα βρισκόταν παντού».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ότι «έως και αύριο θα υπάρχουν αυτές οι εξάρσεις – υφέσεις σε πιο ήπιες μορφές που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για χιονόστρωση. Αυτός ήταν και ο λόγος για κλειστά σχολεία σήμερα στα βόρεια και ανατολικά του νομού Αττικής. Το μεσημέρι θα δούμε ποιες θα είναι οι συνθήκες για αύριο. Οπότε στον νομό Αττικής θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα προς Φθιώτιδα και Βοιωτία. Μετακινείται το φαινόμενο, αλλά φαίνεται ότι τα πολύ δύσκολα σε αυτή την καιρική συνθήκη τα έχουμε περάσει».


Διαφήμιση - Advertisement