Διαφήμιση - Advertisement
Μαρουσάκης: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες – Πότε θα χτυπήσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Gkourou.com Μαρουσάκης: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες – Πότε θα χτυπήσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Μαρουσάκης: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες – Πότε θα χτυπήσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Πολύ ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι οι πιο επικίνδυνες ημέρες με πιθανά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στην προσωπική τιου σελίδα στο Facebook, αναφέρεται σε μία «πολική μπάλα», η οποία αναμένεται να προκαλέσει σφοδρή κακοκαιρία.

«Πολική αέρια μάζα στη μέση ατμόσφαιρα (5.5 χιλιόμετρα περίπου πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας) εγκλωβισμένη εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί διαδοχικά κύματα κακοκαιριών καθώς αυτή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της.

Δύο απανωτές κακοκαιρίες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα (Τετάρτη βράδυ με Σάββατο πρωί – μεσημέρι) ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των κυμάτων κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και βορειότερα», σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” σε δύο φάσεις τη χώρα μας.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει προς τα ξημερώματα της Παρασκευής και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και μέχρι το πρωί – μεσημέρι του Σαββάτου θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα….

Μεγάλη προσοχή στο σύνολο της χώρας μας!

Προσοχή και στο νομό Αττική όπου Πέμπτη – Παρασκευή θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, αλλά και στη Θεσσαλονίκη μας όπου πέρα από τις έντονες βροχές, τα χιόνια ίσως κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και χαμηλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην ανάρητσή του.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το gkourou.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.


Διαφήμιση - Advertisement