Διαφήμιση - Advertisement
Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει πράγματα και για τον πατέρα Αντώνιο» - Gkourou.com Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει πράγματα και για τον πατέρα Αντώνιο»

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει πράγματα και για τον πατέρα Αντώνιο»


Διαφήμιση - Advertisement

 


Την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου», υπάρχουν άνθρωποι που καταγγέλλουν δημοσίως τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις δομές με κάποια παιδιά να έχουν πέσει, όπως υποστηρίζουν, θύματα ξυλοδαρμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο 19χρονος με την κατάθεσή του για όσα καταγγέλλει ότι βίωσε, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις έρευνες στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενώ την ίδια στιγμή ο πατήρ Αντώνιος εμφανίζεται να δηλώνει άγνοια για τα όσα υποστηρίζουν τα παιδιά.

«Ο 19χρονος δεν περιέγραψε βιασμό. Προχώρησε όμως σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος του και για κακοποιητικές συμπεριφορές. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά (ή ενήλικες που την επίμαχη περίοδο ήταν παιδιά) που φέρονται να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Η έρευνα γίνεται για καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, υποσιτισμό, τιμωριτικές συμπεριφορές, κλειδώματα παιδιών μέσα σε δωμάτια. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr.

Η πιο σοβαρή πάντως από τις καταγγελίες είναι αυτή του 19χρονου, καθώς κάνει λόγο για ασελγείς πράξεις από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο επισκέπτεται τις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα. Ο νεαρός περιέγραψε ότι ο άντρας αυτός έδειχνε να τον συμπαθεί ιδιαίτερα και του ζητούσε να τον συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια που έκανε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπήρχε και μία άλλη καταγγελία του παρελθόντος σε βάρος του ίδιου στελέχους της «Κιβωτού», η οποία είχε μείνει στα «συρτάρια» λόγω της άρνησης του φερόμενου ως θύματος να μιλήσει στις Αρχές. Πιθανότατα η καταγγελία αυτή να επανεξεταστεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

«Παιδιά κακοποιούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου»

«Έχουν σοκάρει όλο τον κόσμο αυτά που ακούγονται. Εγώ έχω ακούσει και άλλα πολλά με τα χρόνια για παρενοχλήσεις στα παιδιά και στον Κολωνό και σε άλλες δομές. Έχω ακούσει για ξύλο, για φωνές και τέτοια πράγματα. Ξέρω παιδιά που ήταν παλιά στην Κιβωτό. Έχω ακούσει για κακοποιήσεις στα παιδιά, για φωνές, για χαστούκια», είπε αρχικά στους δημοσιογράφους φίλος παιδιών που έμεναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στη συνέχεια, στο ερώτημα των δημοσιογράφων από ποιους γίνονταν οι κακοποιήσεις, ο νεαρός απάντησε: «Κακοποιήσεις από εργαζόμενους αλλά έχω ακούσει και πολύ άσχημα πράγματα για τον πατέρα Αντώνιο. Έχω ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά».


Διαφήμιση - Advertisement