ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κωδικός 6 στο 13033 και φύγαμε για Πάρνηθα - Ο Άδωνις έδωσε το ΟΚ για άθληση και στα... βουνά!

Κωδικός 6 στο 13033 και φύγαμε για Πάρνηθα - Ο Άδωνις έδωσε το ΟΚ για άθληση και στα... βουνά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά είπε ότι κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί πάει για άθληση στην Πάρνηθα, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών για την πανδημία για άθληση κοντά στο σπίτι εν μέσω lockdown.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «ο κάθε Έλληνας πολίτης, όχι ο Πρωθυπουργός, αν πάει για γυμναστική... Κάνει το μήνυμά του και πει "πάω για άθληση", την ώρα που κάνει την άθληση είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να ξεχνάει πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε ανακοινώσεις του για τα πρόστιμα των 300 ευρώ είχε πει ότι η άθληση δικαιολογείται μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας.

Διευκρινίσεις για τη σωματική άσκηση

Ο Ν. Χαρδαλιάς είχε ξεκαθαρίσε πως τις ώρες που επιτρέπεται η σωματική άσκηση, δηλαδή από τις 05:00, έως τις 21:00 θα ισχύει η αποστολή SMS στο νούμερο 6.

Ωστόσο, αυτή δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση.

Αυτή θα μπορεί να γίνεται σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Γεωργιάδης: Γεμάτη η Πάρνηθα από κόσμο που πηγαίνει στο δάσος – Καλά κάνουν και πηγαίνουν

Όταν η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ επισήμανε στον Άδωνι Γεωργιάδη πως «για άθληση πάμε στην γειτονιά μας», ο υπουργός απάντησε: «Δεν μου λέτε κυρία Αναστασοπούλου... Όλος αυτός ο κόσμος που είναι στην Πάρνηθα και το Τατόι κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο από γύρω από τα Βασιλικά Κτήματα πηγαίνει; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Προφανώς επιτρέπεται να κάνεις άθληση και στην Πάρνηθα και στο Τατόι».

Τότε, η παρουσιάστρια του είπε: «Μπορούμε να στέλνουμε 6, να παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας και να πηγαίνουμε», με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Και αν δεν το ξέρετε, είναι γεμάτη η Πάρνηθα από κόσμο που πηγαίνει στο δάσος. Και καλά κάνουν και πηγαίνουν. Κανείς δεν είπε να μην κάνουμε άθληση. Μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει η παράγραφος 6 που λέει ότι πηγαίνω για ατομική άθληση».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

c