Διαφήμιση - Advertisement
Επιστρέφουν σε πεζόδρομους και πλατείες οι πινακίδες "εκτρώματα" - Gkourou.com Επιστρέφουν σε πεζόδρομους και πλατείες οι πινακίδες "εκτρώματα"

Επιστρέφουν σε πεζόδρομους και πλατείες οι πινακίδες "εκτρώματα"


Διαφήμιση - Advertisement


Επιστρέφουν στους πεζοδρόμους και τις πλατείες της χώρας οι ακαλαίσθητες διαφημιστικές πινακίδες τύπου ύψους έως και 5,5 μέτρα, μετά την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί και με την οποία ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις την προβολή υπαίθριας διαφήμισης.

Συγκεκριμένα, στην ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών και έχει αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζονται οι χώροι στους οποίους επιτρέπεται και σε όσους απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση, αλλά και οι όροι για την εγκατάστασή τους. Ανάλογα με τον χώρο που έχει καθοριστεί, για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης, ορίζεται και ο τύπος του διαφημιστικού πλαισίου, το μέγεθος και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις εγκατάστασης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ συγκεκριμένα, επιστρέφουν τα διαφημιστικά πλαίσια τύπου «ΠΙΖΑ» με ανώτατο ύψος τα 5,5 μέτρα και με πινακίδα 3x4 μέτρων σε απόσταση 2,5 μέτρων από το έδαφος. Παράλληλα, επανέρχονται και τα διαφημιστικά πλαίσια τύπου «ΡΑΚΕΤΑΣ» με ανώτατο ύψος τα 5 μέτρα όπως και τα διαφημιστικά πλαίσια «ΠΥΡΓΟΣ» που είναι κυλινδρικά ή τριγωνικά.
Στην ΚΥΑ επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η προβολή υπαίθριας διαφήμισης, μεταξύ άλλων, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, σε μνημεία, στον περιβάλλοντα χώρο τους ή και στις ζώνες προστασίας τους και παραδοσιακά κτίρια, σε κοιμητήρια, κτίρια ιερών ναών κάθε θρησκείας και δόγματος κ.α.
Το 2010 ξεκίνησε το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονταν διάσπαρτες στους δρόμους της Αθήνας, των άλλων μεγάλων πόλεων και στις εθνικές οδούς, ενώ ο υπουργός Μεταφορών τότε Δημήτρης Ρέππας είχε πει ότι η αρχή θα γινόταν στις 26 Απριλίου 2010, από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε η αποξήλωση-απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους. Η αρχή έγινε από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος ως υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε την ευθύνη του προγράμματος το οποίο οδήγησε στην αποξήλωση 830 παράνομων πινακίδων από τον Απρίλιο του 2010.
Αναλυτικά, διαβάστε ΕΔΩ την ΚΥΑ
Πηγή : enikos.gr

Διαφήμιση - Advertisement