Διαφήμιση - Advertisement
Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» - Τι εκτίμησε για δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι - Gkourou.com Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» - Τι εκτίμησε για δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι

Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» - Τι εκτίμησε για δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι


Διαφήμιση - Advertisement


Την ανησυχία του για τον ερχομό τουριστών στην Ελλάδα το καλοκαίρι εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε εξηγόντας παράλληλα ότι το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα.

Από την άλλη, όπως ανέφερε δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.
Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.
Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.
Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιος του κορωνοιου μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλα κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς τέλος για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

Διαφήμιση - Advertisement