Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς -Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ - Gkourou.com Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς -Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς -Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ


Διαφήμιση - Advertisement


Οι μαθητές της Γ' Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Μάιου, ενώ για τις 18 είναι προγραμματισμένη η επιστροφή για Α΄ και Β΄ Λυκείου, αλλά και για τους μαθητές του γυμνασίου. Συνεπώς οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για την «επανέναρξη» της σχολικής χρονιάς, μετά την διακοπή λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.



Το υπ. Παιδείας μάλιστα έχει καλέσει σήμερα τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες, με την ΟΛΜΕ από την άλλη να έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου, ενώ την ίδια ώρα καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου.

Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ παρακινεί τους εκπαιδευτικούς που είτε είναι οι ίδιοι είτε έχουν κάποιο μέλος της οικογένειάς σε ευπαθή ομάδα να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών για τις 7 και 8 Μαΐου.

Οι προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Υπ. Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, της Υφ. Σοφίας Ζαχαράκη, της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα και των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Δύο ήταν τα βασικά θέματα που εθίγησαν από την ηγεσία του Υπουργείου:

    Εξοπλισμός εκπαιδευτικών δομών με το απαραίτητο υλικό. Ένα πρώτο σημαντικό κύμα αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας προς τους Δήμους, και έχει ήδη παραληφθεί από τους περισσότερους από αυτούς. Οι Δήμοι διανέμουν, με τη σειρά τους, τα αντισηπτικά διαλύματα σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα που πρόκειται να επαναλειτουργήσει, βάσει του πίνακα κατανομής που τους έχει κοινοποιηθεί. Οι εκπαιδευτικές δομές εξοπλίζονται επιπλέον κατά τα συνήθη από τις Σχολικές Επιτροπές με όλο το αναγκαίο υλικό, όπως κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, κάδους, καθαριστικά και λοιπά αντισηπτικά.
    Καθαρισμός. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας του ωραρίου. Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών μονάδων. Η κατανομή του προσωπικού για τον καθαρισμό θα γίνει υπ’ ευθύνη των Δήμων.
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαφήμιση - Advertisement