Διαφήμιση - Advertisement
Δίκη Τοπαλούδη: Η συνομιλία ανάμεσα στους κατηγορούμενους - Gkourou.com Δίκη Τοπαλούδη: Η συνομιλία ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Δίκη Τοπαλούδη: Η συνομιλία ανάμεσα στους κατηγορούμενους


Διαφήμιση - Advertisement


Να πει την αλήθεια «έστω και την ύστατη στιγμή» κάλεσε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον, Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Ο νεαρός δέχτηκε σφυροκόπημα από την εισαγγελική λειτουργό, η οποία αμφισβήτησε το δεύτερο ρόλο που επεφύλαξε  για τον εαυτό του και επιχείρησε να αναδείξει κενά και αντιφάσεις στις αφηγήσεις του για την αποτρόπαια δολοφονία.

«Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους;» τον ρώτησε η εισαγγελέας η οποία δεν πείστηκε από τη δήλωσή του πως νιώθει ότι ήρθε η ώρα να πει την αλήθεια.
Μια αλήθεια που προφανώς γνωρίζουν οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι, ενάμιση περίπου χρόνο μετά, επιμένουν να ρίχνουν την ευθύνη για το έγκλημα ο ένας στον άλλον.  Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ τους στο δικαστήριο, κάτι που προβλέπεται με το νέο Ποινικό Κώδικα.
Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Τι έκανες στην Ελένη ;
Κατηγορούμενος (Αλβανικής καταγωγής): Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;
 Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Εγώ ρώτησα πρώτος;
Κατηγορούμενος (Αλβανικής καταγωγής): Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο
Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Εγώ απάντησα
Έξω από την αίθουσα η μητέρα της άτυχης Ελένης σπάραζε με λυγμούς ενώ επιτέθηκε φραστικά στον πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος δεν απάντησε.

«Η Ελένη χτυπιόταν, έσπρωχνε, έκλαιγε»

«Έχεις δώσει πολλές απολογίες η πρώτη στους Λιμενικούς είναι συμβατή με την αλήθεια, μετά από τη στιγμή που μπαίνουν οι δικηγόροι λες ασυναρτησίες και μάλιστα ανατρεπόμενες» παρατήρησε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του.
Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως φοβόταν τον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του και δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα παρά μόνο στην συγκάλυψη ενώ περιέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελένης να γλυτώσει.
«Η Ελένη χτυπιόνταν, ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε έκλαιγε» είπε ο κατηγορούμενος.
Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;
Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της
Εισαγγελέας: Δεν είδες τα χέρια της γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι…

«Ένας βρίσκει τα κορίτσια και ο άλλος βάζει τα λεφτά»

Η εισαγγελική λειτουργός, με σειρά ερωτήσεων της, αναφέρθηκε βήμα προς βήμα σε όλα τα γεγονότα της βραδιάς του εγκλήματος αμφισβητώντας τόσο τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι είχε προχωρήσει η σχέση του με την άτυχη φοιτήτρια και τον είχε φιλοξενήσει σπίτι της όσο και αυτόν ότι με δική της πρωτοβουλία οργανώθηκε το ερωτικό ραντεβού.  Μάλιστα, του απέδωσε ρόλο δολώματος όταν ο νεαρός αποκάλυψε ότι νωρίτερα εκείνο το βράδυ στη Ρόδο είχαν συναντήσει δυο άλλες κοπέλες οι οποίες, τελικά, δεν τους ακολούθησαν.  «Ίδιο modus operandi εσύ φέρνεις τις κοπέλες» σχολίασε η εισαγγελέας η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έπαιρνε χρήματα από τον συγκατηγορούμενο του. «Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά» τόνισε.
Η εισαγγελέας καταγράφοντας την αλληλουχία των γεγονότων εμφανίστηκε πεπεισμένη πως η Ελένη Τοπαλούδη δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία του Ροδίτη κατηγορούμενου στο ραντεβού που είχαν κανονίσει ενώ στη συνέχεια όταν αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά έστειλε μήνυμα στη φίλη της η οποία, ωστόσο, το είδε την επόμενη ημέρα.
Κατηγορούμενος: Ανέβηκα πάνω (σ.σ. στο σπίτι της Ελένης)
Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;
Κατηγορούμενος: Όχι
Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μ…; Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία; Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι;  Για ποια συνεννόηση μου μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.(…)Γιατί δεν κάθεστε όλοι μαζί και οι τρεις μπροστά (σ.σ. στο φορτηγάκι). Ήταν νύχτα, χειμώνας, έκανε κρύο…
Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή
Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton είσαι κατηγορούμενος
Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου πως η Ελένη δεν γνώριζε ότι θα συνευρεθεί ερωτικά με τον συγκατηγορούμενο του.
Πρόεδρος: Η Ελένη ήξερε ότι μετά από εσάς στη Λίνδο θα έχει επαφή και με τον Ροδίτη
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το ήξερε
«Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ;»
Η αναφορά του κατηγορούμενου ότι η Ελένη έπινε αλκοόλ από νωρίς το πρωί προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία παρατήρησε: «Εκτός από διαστρεμμένη, σεξομανή, ιδιόρρυθμη και παρανοϊκή που την είπε ο συγκατηγορούμενος είναι και αλκοολική;».
Όταν ο νεαρός κατηγορούμενος κλήθηκε να αναφερθεί, για ακόμη μια φορά, στις δραματικές ώρες που εκτυλίχθηκαν στο εξοχικό σπίτι ισχυρίστηκε πως σκέπασε την Ελένη, που ψυχορραγούσε,  με ένα σεντόνι για να την προστατεύσει καθώς πρόθεση του ήταν να την πάνε  στο νοσοκομείο.
Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο της έριξες το σεντόνι
Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει
Εισαγγελέας: Τραγέλαφος… Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη  βία σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι….
Κατηγορούμενος: Όχι
Εισαγγελέας: Πως κατεβήκατε τις σκάλες;
Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι
Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;
Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια. (…)
Πρόεδρος: Το σεντόνι της το βάλατε γιατί έτρεχαν τα αίματα;
Κατηγορούμενος: Ναι, και για να μην κρυώσει ήταν μακριά το νοσοκομείο.
Ήταν η στιγμή που ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του αντέδρασε ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που φώναζε «βοήθεια» όταν ο νεαρός, Αλβανικής καταγωγής, κατέβαζε την Ελένη στον γκρεμό για να την πετάξει στη θάλασσα. Ο νεαρός, από την πλευρά του,  ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στο δικαστήριο πως όταν είχαν φτάσει στα βράχια δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του γιατί έτρεμαν τα πόδια του και έκλαιγε
Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε;
Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (σ.σ. ο Ροδίτης) τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα …Δεν είδα τίποτα άλλο δεν είδα πως την πέταξε στα βράχια …
Η εισαγγελέας , η οποία αύριο θα προτείνει για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων, κατηγόρησε για ψευδορκία τους γονείς και την γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου αλλά και την αδελφή του συγκατηγορούμενου του. «Πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο τους» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Διαφήμιση - Advertisement