Διαφήμιση - Advertisement
Ο ΕΣΑΚΕ έστεψε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό - Gkourou.com Ο ΕΣΑΚΕ έστεψε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό

Ο ΕΣΑΚΕ έστεψε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό


Διαφήμιση - Advertisement


Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ για τη σεζόν 2019-20, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη του ΕΣΑΚΕ, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε να μην υποβιαστεί καμία ομάδα στην Α2, ενώ θα υπάρξουν προβιβασμοί, με το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να διεξάγεται με 16 ομάδες.

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ και με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα έχει διακοπεί οριστικά, επικύρωσε τη βαθμολογία του, αποφασίζοντας ομόφωνα δύο πράγματα: α) Να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, ο οποιος προπορευόταν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου τη στιγμή της διακοπής και β) να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Α2. Οι αποφάσεις αυτές τελούν υπό την έγκριση της ΕΟΚ, η οποία ωστόσο είναι τυπικής σημασίας.
Βάσει των παραπάνω το επόμενο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θεωρητικά θα πρέπει να διεξαχθεί με 16 ομάδες, καθώς στις 14 τωρινές θα προστεθούν και οι δύο που θα προβιβαστούν από την Α2 και τις οποίες θα υποδείξει η ΕΟΚ (ο Χαρίλαος Τρικούπης και μία ακόμα, για την οποία θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας). Όμως το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ότι όποια ομάδα είτε από αυτές που θα προβιβαστούν είτε από αυτές που ανήκουν ήδη στη Basket League δεν μπορέσει να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια συμμετοχής που θα τεθούν, ΔΕΝ θα αντικατασταθεί. Άρα, είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με λιγότερες από 16 ομάδες, ακόμα και με μονό αριθμό (13, 11 κλπ.)

Διαφήμιση - Advertisement