Διαφήμιση - Advertisement
Άναψε "φωτιές" η "συναυλία" Πρωτοψάλτη: Το άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Ιερώνυμος - Gkourou.com Άναψε "φωτιές" η "συναυλία" Πρωτοψάλτη: Το άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Ιερώνυμος

Άναψε "φωτιές" η "συναυλία" Πρωτοψάλτη: Το άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Ιερώνυμος


Διαφήμιση - Advertisement


Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητούν οι ιεράρχες εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ενοχλημένοι και από την χθεσινή κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε χθες επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άμεσο άνοιγμα των ναών.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία κινείται σε αυστηρό τόνο και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

 Οι Ιεράρχες φέρονται ενοχλημένοι με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ δεν έγινε η περιφορά του Επιταφίου.
Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα, ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών όπως τα δικαστήρια, θα πρέπει να ενταχθούν και οι εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι εκκλησίες.
Στο μεταξύ έκκληση προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για λήψη μέτρων στήριξης των ναών από τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει με επιστολή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.
Ο ΙΣΚΕ κάνει λόγο για κατάσταση οικονομικής ασφυξίας των ναών λόγω της μακράς περιόδου που αυτοί μένουν κλειστοί, κάτι που οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής των παγίων οφειλών τους προς τις μητροπόλεις, αλλά και στη διακινδύνευση των θέσεων εργασίας σε αυτούς.
Παρατίθεται μάλιστα συγκριτικά η στήριξη που παρέχει η Πολιτεία "σε όλες τις πληττόμενες από τα μέτρα κατά της διασποράς τού ιού κοινωνικές ομάδες” σημειώνοντας πως "σε ανάλογο πνεύμα θα πρέπει να κινηθεί και η Ιεραρχία”.
 thetoc

Διαφήμιση - Advertisement