ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γερμανός ειδικός: Ο κορωνοϊός θα χρειαστεί 2 χρόνια για να «κάνει τον κύκλο του»

Γερμανός ειδικός: Ο κορωνοϊός θα χρειαστεί 2 χρόνια για να «κάνει τον κύκλο του»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο περίπου χρόνια θα χρειαστεί ο νέος κορονοϊός για να κάνει τον κύκλο του, υποστηρίζει ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.
Ο ίδιος προσθέτει ότι η έκβαση αυτής της περιπέτειας θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού.
Όπως αναφέρει το Mononews, o Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι, τελικά, περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα. Ωστόσο, είναι προς το παρόν αδύνατο να προβλεφθεί πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να διαρκέσει αυτό.
«Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να αναπτυχθεί και να παραχθεί ένα εμβόλιο.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος είπε πως, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν χθες από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού.
«Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό». Είπε, ακόμη, πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να διπλασιάσουν, τουλάχιστον, τις δυνατότητες των μονάδων τους εντατικής θεραπείας, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι σοβαρό.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ