Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σήμερα η τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων – Ανακοινώσεις στις 10:30 το πρωί - Gkourou.com Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σήμερα η τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων – Ανακοινώσεις στις 10:30 το πρωί

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σήμερα η τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων – Ανακοινώσεις στις 10:30 το πρωί


Διαφήμιση - Advertisement


Το τρίτο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση.
Τις ανακοινώσεις θα κάνουν και πάλι οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, στη δεύτερη δέσμη μέτρων, αποζημίωση 800 ευρώ για κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμής οφειλών για τις επιχειρήσεις, και στην πρώτη δέσμη μέτρων χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς. 
Ρήτρα ένταξης σε όλα τα μέτρα ενίσχυσης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ οι απολύσεις θεωρούνται άκυρες σε όσες εταιρείες έκλεισαν με κυβερνητική εντολή.

Τα σενάρια για το δώρο Πάσχα

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως το ενδεχόμενο μη καταβολής του δώρου Πάσχα «αξιολογείται» προκάλεσε αντιδράσεις και πυροδότησε πλήθος σεναρίων για την τύχη του.
Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στο ενδεχόμενο μη καταβολής του, αλλά άφησε ανοιχτό το θέμα του χρόνου πληρωμής. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr, τα σενάρια για το δώρο Πάσχα είναι τρία: Να καταβληθεί τμηματικά, να καταβληθεί το Μάιο ή στο πιο απαισιόδοξο για την εξέλιξη του κορονοϊού σενάριο, που φέρεται να προκρίνει το οικονομικό επιτελείο, να καταβληθεί τον Ιούνιο.
Το θέμα θα συζητηθεί στη σύσκεψη που θα έχουν στις 9 το πρωί Σταϊκούρας και Βρούτσης, λίγο πριν τις ανακοινώσεις της τρίτης δέσμης μέτρων.

Διαφήμιση - Advertisement