Το κλίμα στην παραλία των Αθηναίων είναι κάτι παραπάνω από βαρύ. Ο Άλεξ, ένας παίκτης που στο παρελθόν είχε δείξει σθένος, πλέον φαίνεται να έχει «σπάσει» ψυχολογικά. Σύμφωνα με τα πλάνα του trailer, ο παίκτης έχει απομακρυνθεί από όλους, επιλέγοντας τη σιωπή και τη μοναξιά. Οι συμπαίκτες του παρατηρούν με ανησυχία –και κάποιοι με ειρωνεία– ότι ο Άλεξ είναι «πάλι πεσμένος» και δεν μιλάει σε κανέναν.
Η αιτία αυτής της κατάρρευσης φαίνεται να είναι η αποχώρηση των δύο ανθρώπων που αποτελούσαν το προσωπικό του «καταφύγιο» στο παιχνίδι. «Το πρώτο στήριγμα ήταν ο Βαλάντης, το δεύτερο ο Αντώνης. Πήγανε και τα δύο στηρίγματα και έμεινε μόνος του», σχολιάζει παίκτρια της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι ο Άλεξ είναι βαθιά επηρεασμένος από την πρόσφατη ψηφοφορία που τον έφερε στον τάκο. Η άρνησή του να παραδεχτεί ότι «κρατάει μούτρα» προκαλεί νέες λεκτικές συγκρούσεις, καθώς η ομάδα τον κατηγορεί για απόμακρη και τοξική συμπεριφορά που δυσχεραίνει τη διαβίωση.
Όλα όμως σταματούν όταν ο Γιώργος Λιανός ανακοινώνει το έπαθλο της ημέρας. Για πρώτη φορά φέτος, οι «Αθηναίοι» και οι «Επαρχιώτες» θα παλέψουν για το δικαίωμα στην επικοινωνία με μέλη της οικογένειάς τους. Γονείς και αδέρφια περιμένουν στην άλλη άκρη της γραμμής, έτοιμοι να δώσουν την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες που νιώθουν ότι οι μπαταρίες τους έχουν αδειάσει.
Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας
Survivor spoiler: Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει τον αγώνα επάθλου επικοινωνίας την Τρίτη 17/3

