Συγκλονιστικό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/07) στη Βούλα, στη λεωφόρο Καραμανλή, μπροστά από τη στάση της Α' Πλαζ. Δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ συγκρούστηκαν με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 47 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά ανήλικα παιδιά που κατευθύνονταν προς την παραλία για μπάνιο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρώτο λεωφορείο σταμάτησε κανονικά στη στάση, όταν το δεύτερο, που ακολουθούσε, έπεσε επάνω του με δύναμη.
Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος της Α' Πλαζ Βούλας. Το λεωφορείο είχε σταματήσει στην στάση προκειμένου να επιβιβαστούν/αποβιβαστούν οι επιβάτες του και την ώρα που ξεκινούσε, το λεωφορείο που ακολουθούσε έπεσε με φόρα στο πίσω μέρος του προπορευόμενου λεωφορείου.Σύμφωνα με μαρτυρίες, η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Σε επικοινωνία του Νewsbomb με το γραφείο τύπου του ΟΑΣΑ, αναφέρθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της οδηγού είναι σοβαρή.
Ο Δημήτρης Μαλτέζος, διαχειριστής της ομάδας «Το Forum των 3Β» στο Facebook, μιλώντας στο Νewsobmb και ανέφερε: «Τα πράγματα για τις συνθήκες του τροχαίου είναι διφορούμενα. Ο οδηγός λέει ότι μόλις είχε ξεκινήσει, ενώ ένας επιβάτης ανέφερε ότι φρέναρε απότομα, κάποιος άλλος είπε ότι η οδηγός του λεωφορείου έπαθε έμφραγμα. Όλα αυτά ακούγονται στο πρώτο βίντεο που δημοσίευσα στο Facebook, αλλά δεν ξέρουμε αν ισχύουν».
Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι στη λωρίδα επιβράδυνσης ήταν παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο, γεγονός που ανάγκαζε τα λεωφορεία να σταματούν πιο μπροστά στον δρόμο, ενδεχομένως χωρίς επαρκή ορατότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, όλοι οι διασώστες, οι αστυνομικοί και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας «ήταν πάρα πολύ ευγενικοί, ειδικά με τα παιδιά που ήταν φοβισμένα».
Υπάλληλοι από παρακείμενο κατάστημα έτρεξαν αμέσως για να βοηθήσουν τους τραυματίες, προσφέροντας νερά και πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Τροχαία, μια μεγάλη ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.