Διαφήμιση - Advertisement
Οργή στο χωριό της 17χρονης Νικολέτας- Δεν τη διάβασαν με εντολή Μητροπολίτη που έστειλε απεσταλμένο να επιτηρεί - Gkourou.com Οργή στο χωριό της 17χρονης Νικολέτας- Δεν τη διάβασαν με εντολή Μητροπολίτη που έστειλε απεσταλμένο να επιτηρεί

Οργή στο χωριό της 17χρονης Νικολέτας- Δεν τη διάβασαν με εντολή Μητροπολίτη που έστειλε απεσταλμένο να επιτηρεί


Διαφήμιση - Advertisement

 


Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Μοχού στην Κρήτη, καθώς η σορός της 17χρονης Νικολέτας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο προχθές πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ, με απόφαση της τοπικής Μητρόπολης δεν μπήκε καν στην εκκλησία του χωριού, προκειμένου να διαβαστεί το Ευαγγέλιο την ώρα της κηδείας της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα μάλιστα με το NeaKriti, επρόκειτο για απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε έναν απεσταλμένο, για να διαπιστώσει ότι η εντολή που έδωσε θα εκτελεστεί κατά γράμμα. Ο λόγος είναι γιατί οι Αρχές θεωρούν πως η κοπέλα αυτοκτόνησε. Κάτι που αμφισβητούν οι γονείς της ενώ δεν υπάρχει και επίσημο πόρισμα που να το πιστοποιεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, ένας αντιδήμαρχος και δύο-τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να "διαβαστεί" το άτυχο κορίτσι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δημάρχου Χερσονήσου και του ίδιου του Μητροπολίτη που δεν τελεσφόρησαν. Παρ' όλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως για παράδειγμα να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει.

Σήμερα το πρωί (Σάββατο 25/5), που θα γινόταν η κηδεία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στον Μοχό, η Μητρόπολη έστειλε απεσταλμένο προκειμένου να επιτηρήσει τον εφημέριο ότι δε θα "διαβάσει” το κορίτσι, ότι δηλαδή θα εκτελεστεί η εντολή που έχει προκαλέσει απέραντο θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και συγχωριανούς της κοπέλας.

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο νεκροταφείο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε παπάς, καθώς ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε. Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και έκαναν τον χαιρετισμό στη σορό της Νικολέτας και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από έναν χρόνο σε μια περίπτωση αυτοχειρίας στον Μοχό δεν είχε διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία του εκλιπόντος. Σημειώνεται όμως ότι σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Νικολέτας επίσημο πόρισμα ότι πρόκειται για αυτοχειρία ακόμη δεν υπάρχει και ότι η οικογένεια μέχρι χθες αμφισβητούσε κάτι τέτοιο.

Ο πατέρας της, Γιώργος, έλεγε χθες Παρασκευή ότι δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα αίματος στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα και διατύπωνε την υπόθεση ότι ίσως κάποιο αυτοκίνητο τη χτύπησε και εν συνεχεία μετέφεραν το πτώμα. Η δε μητέρα της 17χρονης ανέφερε ότι το κορίτσι είχε κάποιο πρόβλημα με έναν καθηγητή της που την έβγαζε έξω από την τάξη.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement