Διαφήμιση - Advertisement
Σάλος με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων - Πώς θα είχε σωθεί η 28χρονη - Gkourou.com Σάλος με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων - Πώς θα είχε σωθεί η 28χρονη

Σάλος με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων - Πώς θα είχε σωθεί η 28χρονη


Διαφήμιση - Advertisement

 

Μόλις δυο αξιωματικοί υπήρχαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της. Την ίδια ώρα ένας σκοπός υπήρχε στο σημείο και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή. Μάλιστα, ο σκοπός επενέβη αφότου ο δράστης αυτομαχαιρώθηκε και είχε πέσει στο έδαφος, κλωτσώντας μακριά το μαχαίρι...

Το ερώτημα είναι ότι με τα αστυνομικά τμήματα τόσο υποστελεχωμένα -το συγκεκριμένο θα έπρεπε να έχει συνολική δύναμη 50 στελεχών, όμως έχει μόνο 16- τι θα θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να έχουν κάνει οι παρόντες σε υπηρεσία στο τμήμα, ώστε να αποτραπεί η δολοφονία της νεαρής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN τα λάθη ή οι παραλείψεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:

-Δεν έγινε σωστή εκτίμηση του κινδύνου από την αξιωματικό υπηρεσίας, μετά την αναφορά του θύματος.

-Η ίδια η αξιωματικός υπηρεσίας δεν πήρε η ίδια τηλέφωνο, ώστε να ανοίξει κάρτα στην Άμεση Δράση, καλώντας περιπολικό για να μεταφέρει το θύμα, όπως της ζητήθηκε.

-Δεν ζήτησαν από τη νεαρή κοπέλα να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να καταφθάσει το περιπολικό, και να μην κυκλοφορήσει μόνη της.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιωματικός ήταν επόπτης της περιοχής, που θα έκανε έλεγχο στους στόχους που φυλάσσονται τριγύρω,ενώ η ίδια είχε περιπολικό και θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει με ασφάλεια την κοπέλα.


Διαφήμιση - Advertisement