Διαφήμιση - Advertisement
5 τρόποι για ασφαλή πρόσβαση στο Wi-Fi από το κινητό σας ενώ ταξιδεύετε - Gkourou.com 5 τρόποι για ασφαλή πρόσβαση στο Wi-Fi από το κινητό σας ενώ ταξιδεύετε

5 τρόποι για ασφαλή πρόσβαση στο Wi-Fi από το κινητό σας ενώ ταξιδεύετε


Διαφήμιση - Advertisement

 


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό; Ξέρετε αν το Wi-Fi σας είναι ασφαλές όταν περνάτε σε 5G; Χρειάζεται να ανησυχείτε για χάκερ όταν συνδέεστε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi;

Εάν ταξιδεύετε σε ξένη χώρα και θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους σας ή να μοιραστείτε τις εκπληκτικές σας εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων σας στο διαδίκτυο. Η κάθε χώρα έχει διαφορετικούς νόμους και κανονισμούς για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

5 τρόποι για ασφαλή πρόσβαση στο Wi-Fi

  1. Χρησιμοποιήστε VPN για να διατηρήσετε την ιδιωτικότητά σας
  2. Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi του ξενοδοχείου
  3. Χρησιμοποιήστε μια κάρτα SIM
  4. Ενημερώστε το λογισμικό σας
  5. Έχετε καλό λογισμικό προστασίας από ιούς στη συσκευή σας

 

Είμαι προστατευμένος όταν χρησιμοποιώ 5G στο smartphone μου;

Ο ασφαλέστερος τρόπος να χρησιμοποιείτε το smartphone σας είναι πάντα να χρησιμοποιείτε ιδιωτικό δίκτυο Wi-Fi. Ωστόσο, αυτά δεν είναι πάντα προσβάσιμα σε εμάς όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό ή όταν βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο. Όταν δεν είστε συνδεδεμένοι με Wi-Fi, το smartphone σας θα μεταβεί συνήθως σε δίκτυο 5G, με τη χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Το ζήτημα είναι ότι τα δίκτυα 5G δεν είναι πάντα τα ασφαλέστερα. Εάν το δίκτυο χρησιμοποιεί ένα παλαιότερο πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως το WPA2 Personal, τότε το iPhone σας μπορεί να είναι πιο ευάλωτο σε επίθεση.

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να χρησιμοποιήσω το smartphone μου ενώ είμαι στο εξωτερικό;

Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό για προστατευτείτε:

Χρησιμοποιήστε VPN για να διατηρήσετε την ιδιωτικότητά σας

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) βοηθά στην προστασία του απορρήτου και της ανωνυμίας σας στο διαδίκτυο. Αυτό επιτυγχάνεται κρυπτογραφώντας την περιήγησή σας στο διαδίκτυο και δρομολογώντας την σύνδεσή σας μέσω ενός ασφαλούς διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιστές και άλλοι τρίτοι θα δυσκολευτούν πολύ να παρακολουθήσουν τις επισκέψεις σας στους ιστότοπους που σας ενδιαφέρουν. Επίσης, κρύβει τη διεύθυνση IP σας, καθιστώντας δύσκολο για τους χάκερ να σας εντοπίσουν ενώ περιηγείστε στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi του ξενοδοχείου

Εάν το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένετε διαθέτει ιδιωτικό και ασφαλές δίκτυο Wi-Fi, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτό από το να χρησιμοποιείτε το δίκτυο 5G του τηλεφώνου σας. Εάν το ξενοδοχείο διαθέτει μόνο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, τότε καλύτερα να μείνετε μακριά από αυτές τις δημόσιες επιλογές Wi-Fi, καθώς είναι συνήθως οι πιο ευάλωτες στους χάκερ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που διαθέτουν ιδιωτικά δίκτυα που είναι προσβάσιμα μόνο στους επισκέπτες. Φροντίστε να καλέσετε το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων ή να ρωτήσετε για την πολιτική Wi-Fi στη ρεσεψιόν μόλις φτάσετε εκεί.

Χρησιμοποιήστε μια κάρτα SIM

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια τοπική κάρτα SIM ή να χρησιμοποιήσετε ένα διεθνές πρόγραμμα περιαγωγής από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας.

Ενημερώστε το λογισμικό σας

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό στο smartphone σας έχει ενημερωθεί πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας και σφαλμάτων που θα προστατεύσουν τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό, επομένως πρέπει να έχετε εγκατεστημένη πάντα την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση.

Πώς να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού σε ένα iPhone

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Γενικά
  • Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού
  • Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση

Πώς να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού σε ένα Android

Οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή του Android τηλεφώνου σας.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Σύστημα
  • Επιλέξτε Ενημέρωση συστήματος
  • Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη

Εγκαταστήστε ένα καλό λογισμικό antivirus στη συσκευή σας

Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και το τηλέφωνό σας μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, το λογισμικό antivirus θα μπορεί να το εντοπίσει και να σας προειδοποιήσει. Η κατοχή λογισμικού antivirus στις συσκευές σας θα διασφαλίσει ότι δεν θα κάνετε κλικ σε συνδέσμους που ενδέχεται να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές σας, επιτρέποντας στους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Πηγή: FOXreport.gr


Διαφήμιση - Advertisement