Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία στη Λιβύη με πέντε νεκρούς Έλληνες: «Οι δύο νεκροί είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας» - Gkourou.com Τραγωδία στη Λιβύη με πέντε νεκρούς Έλληνες: «Οι δύο νεκροί είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας»

Τραγωδία στη Λιβύη με πέντε νεκρούς Έλληνες: «Οι δύο νεκροί είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας»


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σε μαρτυρία του στον ΣΚΑΪ, Έλληνας κάτοικος της Βεγγάζης ανέφερε σημαντικές πληροφορίες για το τραγικό δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σχολείου Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Ο ίδιος, τόνισε ότι επρόκειτο για σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

Το πρωί της Δευτέρας οι σοροί των θυμάτων επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-130. «Σας γνωρίζουμε ότι επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε σοροί, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για τραυματίες, μέχρι να ανακοινώσει το βράδυ της ίδιας ημέρας ο υπουργός Υγείας της Λιβύης ότι τελικά οι πέντε συμπατριώτες μας είναι νεκροί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι το λάθος στην αρχική ενημέρωση οφείλεται στην αρχικά εσφαλμένη πληροφόρηση των λιβυκών αρχών. «Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν», υπογράμμισε.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το gkourou.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.


Διαφήμιση - Advertisement