Ξεκινάει από σήμερα η έντονη κακοκαιρία στη χώρα, η οποία θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ήδη η ΕΜΥ από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου εξέδωσε έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τις επικίνδυνες πλημμύρες που αναμένονται από σήμερα στη χώρα καθώς και για το πόσο θα πληγεί η Αττική από την κακοκαιρία.
«Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, ήδη στα βόρεια έχει ξεκινήσει με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το σύστημα αυτό έχει ένταση και διάρκεια μέχρι το βράδυ της Τετάρτης», σημειώνει ο μετεωρολόγος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο τριήμερο αυτό οι περιοχές που θα δεχθούν το περισσότερο νερό και θα είναι αρκετό για να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι περιοχές της Θεσσαλίας και γύρω από αυτές, δηλαδή η Ημαθία, η Πιερία, η Χαλκιδική, οι Σποράδες, η Βόρεια Εύβοια, η Φθιώτιδα και η Ευρυτανία. Παράλληλα βροχές αναμένονται και σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο ενώ από αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα βρέξει σε Κυκλάδες και δυτική Κρήτη.
Καταιγίδες και στην Αττική
Όσον αφορά την Αττική και το κατά πόσο θα επηρεαστεί από αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι: «Θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Περισσότερο θα βρέξει την Τρίτη στην Αττική και θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι η Αττική δεν θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής».
Υπενθυμίζεται
ότι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών ανησυχούν για τις πλημμύρες
που μπορεί να έρθουν. Στην Πάρνηθα και τη Χασιά οι κάτοικοι έχουν
ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα και έχουν δημιουργήσει κορμοδέματα σε
περίπτωση χειμάρρου, ώστε να εμποδίσουν τη δυνατή ροή του. Αν και όπως
εξήγησε ο μετεωρολόγος η Αττική δεν είναι από τις περιοχές που θα έχουν
πολύ μεγάλα ύψη βροχής, «και το λίγο νερό σε καμένη περιοχή ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα».
Survivor spoiler: Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει τη 2η ασυλία της Δευτέρας 23/2

