Διαφήμιση - Advertisement
Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» - Gkourou.com Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»


Διαφήμιση - Advertisement

 


Τη δική της «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων της τοξικολογικής έρευνας, η οποία αποκάλυψε ότι η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έλαβε μεγάλη δόση κεταμίνης έδωσε στο δικαστήριο η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Πισπιρίγκου, Ουράνια Δημακοπούλου.

«Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δεν υπάρχει κλινικά, τοξικολογικά» είπε η μάρτυρας που παρέθεσε την δίκη της εκδοχή για τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου του παιδιού. «Η κεταμίνη που είναι στα 6,5ml ανά λίτρο από τη βιβλιογραφία θεωρείται εντός θεραπευτικών ορίων. Αυτό μαζί με τις άλλες ουσίες που βρέθηκαν και δε σχολιάζονται δεν μου δίνει θάνατο από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας.

Προεδρος: Μας λέτε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στο νοσοκομείο;
Μάρτυρας: Δόθηκε στις 14/4 σίγουρα. Υπάρχει έγγραφο για 16/6 από γαστροστομία και μαζί δόθηκαν άλλες 4 ουσίες.

«Ο ιατροδικαστής πήρε αίμα από την καρδιακή κοιλότητα, γεγονός που μπορεί να εμφανίσει τις ουσίες ακόμα και δυο φορές πάνω από την ποσότητα που χορηγήθηκε. Η συγκέντρωση θα ήταν ψευδώς αυξημένη γιατί η καρδιά δίνει ψευδώς θετικά αποτελέσματα» υποστήριξε η κ. Δημακοπούλου σημειώνοντας πως «δεν είναι άρτια δομημένη η τοξικολογική έκθεση».

Προεδρος: Από τι πέθανε το παιδί;
Μάρτυρας: Η αιτία θανάτου μπορεί να είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ηωσινοφιλίας

Σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».

Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.
Αλ. Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία
Πρόεδρός: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.
Μάρτυρας. Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.
Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης
Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

Η μάρτυρας άφησε αιχμές και για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος. «Τα 6,5 ml κεταμίνης είναι εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που τον ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένας ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».


Διαφήμιση - Advertisement