Διαφήμιση - Advertisement
Το Υπουργείο τουρισμού βάζει "λουκέτο" στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη και του αδερφού του στην Ακρόπολη - Gkourou.com Το Υπουργείο τουρισμού βάζει "λουκέτο" στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη και του αδερφού του στην Ακρόπολη

Το Υπουργείο τουρισμού βάζει "λουκέτο" στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη και του αδερφού του στην Ακρόπολη


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Σε περιπέτειες φαίνεται πως έχει μπει ο Πωλ Ευμορφίδης και ο αδερφός του, καθώς όπως έγινε γνωστό το συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να επέμβει στο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας. Αφορμή στάθηκαν οι δεκάδες αρνητικές αντιδράσεις σχετικά με το γεγονός πως το κτίριο κρύβει τη θέα της Ακρόπολης.

Μάλιστα, πριν από κάποιο διάστημα είχε γίνει θέμα συζήτησης, αφού το ύψος των 35 μέτρων της ξενοδοχειακής μονάδας έχει κρύψει όλη τη θέα. Του δόθηκε λοιπόν παράταση 3 μηνών να ''κατεβάσει'' το ξενοδοχείο του έστω 2 ορόφους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για το ξενοδοχείο του Ευμορφίδη

Σύμφωνα τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις, υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι κατόπιν ενημέρωσης, της υπηρεσίας ελέγχου τουριστικών καταλυμάτων Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής) από τον Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης), η υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου «COCO MAT ATHENS BC», λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ).

«Για την εν λόγω υπόθεση το Υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμ. 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού είχαν από την πρώτη στιγμή άμεσα κινηθεί ως προς τη διερεύνηση της νόμιμης λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως υποχρεούνται βάση της κείμενης νομοθεσίας».


Διαφήμιση - Advertisement