Διαφήμιση - Advertisement
Παγιδευμένοι: Ο Σταύρος αναγνωρίζει το πτώμα της αδερφής του και καταρρέει - Gkourou.com Παγιδευμένοι: Ο Σταύρος αναγνωρίζει το πτώμα της αδερφής του και καταρρέει

Παγιδευμένοι: Ο Σταύρος αναγνωρίζει το πτώμα της αδερφής του και καταρρέει


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Παγιδευμένοι: Ο Δημήτρης δεν μπορεί να συνέλθει από το νέο αναπάντεχο γεγονός. Η Κατερίνα είναι νεκρή και πρέπει εκείνος μαζί με τον Ανδρέα να πουν τα δυσβάσταχτα νέα στον αδελφό της τον Σταύρο. 

Δημήτρης και Ανδρέας κάθονται μέσα στο αμάξι, έξω από το σπίτι του.

«Πώς να πεις κάτι τέτοιο; Είναι η αδελφή του. Δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο. Οι γονείς τους πέθαναν νωρίς. Οι δυο τους ήταν», λέει βουρκωμέvoς ο Ανδρέας. Όταν ο Σταύρος βγαίνει από το σπίτι, τους βλέπει να βγαίνουν από το αμάξι και να κατευθύνονται προς το μέρος του.

«Τι συμβαίνει; Κρίνοντας από τις φάτσες σας δεν είναι καλά τα πράγματα, θα πάω αργότερα στην εισαγγελία, θα τα πούμε εκεί», τους λέει σχεδόν αστειευόμενος.

«Χθες μίλησα για τα πτώματα που βρέθηκαν στο πηγάδι. Ταυτοποιήσαμε μόνο ένα. Είναι μιας γυναίκας», ξεκινάει να λέει ο Δημήτρης.

«Ποια είναι;» τον ρωτάει ο Σταύρος. «Πάμε να κάτσουμε κάπου;», αντιπροτείνει ο φίλος του. «Ποια είναι; Κάποιο δημόσιο πρόσωπο, κάποια γνωστή;». Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας τον κοιτούν βουρκωμένοι. «Σταύρο... Η Κατερίνα», σχεδόν του ψιθυρίζει ο Δημήτρης.

Το σοκ

Ο Σταύρος δεν συνειδητοποιεί αυτό που άκουσε: «Η Κατερίνα; Τι λες, Δημήτρη; Η Κατερίνα δεν είναι καν εδώ. Είναι διακοπές με τον Μάρκο. Μη λες ανοησίες», του απαντάει. Τον λόγο παίρνει ο Ανδρέας: «Σταύρο, η Κατερίνα επέστρεψε πριν εννιά μέρες. Ο Μάρκος μπλέχτηκε σε κάποιο καβγά, χτύπησε κάποιον και η Κατερίνα τον παράτησε. Κοιτάξαμε μήπως ήταν υπόθεση εκδίκησης αλλά και εμπλεκόμενοι έχουν συλληφθεί. Είναι κρατούμενοι», του αναφέρει.

«Τι είναι αυτά που λες; Η Κατερίνα ήρθε πριν εννιά μέρες και δεν μου τηλεφώνησε;». Ο Σταύρος σχεδόν παραληρεί. Αρχίζει να ξεσφίγγει τη γραβάτα του. «Δεν είναι αυτή. Λέτε βλακείες».

Εκείνοι δεν μιλούν. Η Άννα τηλεφωνεί στον Δημήτρη. «Του το είπατε;». «Δεν νομίζω ότι μπορώ να το χειριστώ», της απαντάει. «Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Μείνε κοντά του. Μην τον αφήσεις λεπτό», τον παρακαλάει. Την ίδια ώρα κάποιος την παρακολουθεί.

Η αναγνώριση

Ο Σταύρος με βαρύ βήμα μαζί με τον Ανδρέα και τον Δημήτρη πάνε στο νεκροτομείο. Ανασαίνει βαριά και κρατιέται από τον τοίχο για να μην καταρρεύσει. «Κάνε κουράγιο», του λένε. «Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές έχω έρθει εδώ. Δημήτρη, υπάρχει περίπτωση να μην είναι αυτή; Μπορεί μία στο εκατομμύριο να είναι λάθος;», τον ρωτάει κλαίγοντας.

Μπαίνει στον χώρο και βλέπει το πτώμα σκεπασμένο και τα μαλλιά σκούρα. «Τα μαλλιά της είναι καστανά. Της Κατερίνας δεν είναι έτσι. Ε, Ανδρέα;». Ο Σταύρος προσπαθεί από κάπου να πιαστεί. «Δεν μπορώ να δω». Είναι έτοιμος να σωριαστεί. Τελικά λέει να του τραβήξουν το σεντόνι. Είναι η αδελφή του. «Πώς έγινε, γιατρέ; Πώς πέθανε;». «Τα μαλλιά είναι βρεγμένα, γι’ αυτό φαίνονται πιο σκούρα. Την άφησαν χωρίς νερό και φαγητό. Αντιστάθηκε. Το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες και γρατσουνιές.

Τελικά πέθανε από ασφυξία. Δεν έπεσε μόνη της στο πηγάδι. Στον λαιμό της έχει σημάδια. Κάποιος τη στραγγάλισε», του εξηγεί ο ιατροδικαστής. Ο Σταύρος φεύγει και ο Ανδρέας με τον Δημήτρη τον ακολουθούν.

Βγαίνει έξω και κλαίει. Έρχεται και η Νάντια. Πάνε να τον συλλυπηθούν. «Μη με αγγίζετε. Η αδελφή του στραγγαλίστηκε. Την πέταξαν σε ένα πηγάδι. Μη μου δίνετε συλλυπητήρια λες και πέθανε από μια ατυχία της μοίρας. Βρείτε τον δολοφόνο της», τους λέει και τα μάτια του πετάνε φωτιές.

Πηγή: tv 24


Διαφήμιση - Advertisement