Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από πέντε ημέρες στη Ρόδο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Ιδιαίτερα δύσκολη και σοβαρή θεωρείται η κατάσταση λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.
Η φωτιά έχει φθάσει στον περιβάλλοντα χώρου ξενοδοχείου, ενώ ο κόσμος είναι στη θάλασσα στην παραλία της Γλύστρας. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνονται με τα πόδια, με τον ουρανό να έχει καλυφθεί από τους πυκνούς μαύρους καπνούς.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.
Παράλληλα, οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν, συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.
Survivor spoiler: Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει τη 2η ασυλία της Δευτέρας 23/2




