Διαφήμιση - Advertisement
Εκλογές 2023: Χαμηλότερη από τον Μάιο η συμμετοχή (αναλυτικά) - Gkourou.com Εκλογές 2023: Χαμηλότερη από τον Μάιο η συμμετοχή (αναλυτικά)

Εκλογές 2023: Χαμηλότερη από τον Μάιο η συμμετοχή (αναλυτικά)


Διαφήμιση - Advertisement

 

 


 

Μικρότερη είναι η συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές, κατά 2,4% όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σε σχέση με τις εκλογές στις 21 Μαΐου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, από τα 18.794 εκλογικά τμήματα, ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 87% των εκλογικών τμημάτων, η συμμετοχή είναι στο 29,13%.

«Βλέπουμε μια διαφορά της τάξης του 2,4%, είναι μια διαφορά που μπορεί να αξιολογηθεί ότι δεν είναι πολύ μεγάλη. Θα φανεί στην πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι το Ηράκλειο, η Φθιώτιδα, η Β’ Θεσσαλονίκης, ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, η Ανατολική Αττική και η Λάρισα. Μειωμένη συμμετοχή παρατηρείται στη Φλώρινα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Λευκάδα.

«Αν δούμε την απόσταση μεταξύ πρώτου και τελευταίου, θα δούμε ότι ο τελευταίος είναι στο 17,03% συμμετοχή και ο πρώτος 32,53%. Υπάρχει απόκλιση στις περιοχές, όπου οι πιο πολλές είναι νησιωτικές ή απομακρυσμένες. Επόμενη και τελευταία ενημέρωση θα είναι στις 17:00. Συνεχίζουν να μην υπάρχουν προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στους απόδημους πλησίασε το 70% έχοντας ψηφίσει περίπου 17.300 σε ένα σύνολο περίπου 25.000», ανέφερε κλείνοντας ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών.


Διαφήμιση - Advertisement