Διαφήμιση - Advertisement
Netflix: Τέλος στο μοίρασμα των κωδικών – Το email που έλαβαν εκατομμύρια χρήστες - Gkourou.com Netflix: Τέλος στο μοίρασμα των κωδικών – Το email που έλαβαν εκατομμύρια χρήστες

Netflix: Τέλος στο μοίρασμα των κωδικών – Το email που έλαβαν εκατομμύρια χρήστες


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Το Netflix βάζει και επίσημα τέλος, όπως είχε προαναγγείλει, στην κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Η εταιρεία streaming την Τρίτη ανακοίνωσε ότι στέλνει email σε όλους τους συνδρομητές αρχικά στις ΗΠΑ και την Βρετανία που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, ως μέρος μιας μακροχρόνιας προγραμματισμένης κίνησης για τον περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

«Ο λογαριασμός σας στο Netflix είναι για εσάς και τα άτομα με τα οποία ζείτε — το νοικοκυριό σας», αναφέρει το email, μαζί με επιλογές σχετικά με τον τρόπο κοινής χρήσης του λογαριασμού.

Για να μοιραστεί κάποιος τον κωδικό του με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, μπορεί να μεταφέρει ένα προφίλ σε μια νέα συνδρομή για την οποία πληρώνει ή αλλιώς να προσθέσει ένα επιπλέον μέλος στον λογαριασμό του με επιπλέον μηνιαία χρέωση 7,99 $.

Το Netflix μέχρι τώρα δεν είχε προβεί σε δραστικές κινήσεις για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης επειδή τροφοδοτούσε την ανάπτυξη. Ωστόσο, πέρυσι είπε ότι επρόκειτο να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης επειδή βλάπτει την ουσία της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο μοιράζονται έναν λογαριασμό.

Η εταιρεία άρχισε να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε πολλές χώρες νωρίτερα φέτος, όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Αναλυτικά το κόστος για να… προσθέσετε έναν φίλο στον λογαριασμό σας στο Netflix

Εάν διαθέτετε το πρόγραμμα Netflix Standard που κοστίζει 15,49 $ ανά μήνα, τότε έχετε την επιλογή να προσθέσετε ένα επιπλέον μέλος που μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία εκτός του νοικοκυριού σας για 7,99 $ επιπλέον κάθε μήνα.

Όποιος πληρώνει για το πακέτο Netflix Premium με ροή 4K έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως και δύο επιπλέον μέλη, αλλά το καθένα θα κοστίζει άλλα 7,99 $. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία ισχύουν οι νέοι κανόνες, καθώς το Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρεώνει τους συνδρομητές 4,99 £ κάθε μήνα για επιπλέον μέλη.

Οι συνδρομητές του Netflix στα δύο φθηνότερα προγράμματά του (Βασικό ή Τυπικό με διαφημίσεις, που κοστίζουν 9,99 $ και 6,99 $ ανά μήνα, αντίστοιχα) δεν έχουν καθόλου την επιλογή να προσθέσουν επιπλέον μέλη στον λογαριασμό τους.

 


Διαφήμιση - Advertisement