Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μητσοτάκης "αδειάζει" τον Γεωργιάδη - Gkourou.com Ο Μητσοτάκης "αδειάζει" τον Γεωργιάδη

Ο Μητσοτάκης "αδειάζει" τον Γεωργιάδη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ερωτώμενος σχετικά από τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "'άδειασε" τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι ο στόχος της ΝΔ στις επόμενες κάλπες θα πρέπει να είναι οι 180 έδρες για να μπορεί η ΝΔ να προχωρήσει μόνη της σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι τη μέρα των εκλογών, και αφού είχε γίνει γνωστή η σαρωτική νίκη της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε σε πάνελ του ΣΚΑΪ πως "ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση, αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να αλλάξουμε το Σύνταγμα".

"Μακριά από μένα ότι θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου"

Μιλώντας στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη συνταγματική αναθεώρηση: "Είναι πρακτικά αδύνατον να λάβει η ΝΔ 180 βουλευτές, ειδικά εάν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Ωστόσο η ΝΔ ψάχνει συγκλίσεις εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα.

Ούτε αριθμητικά είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος είναι αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα fake news για ιδιωτικοποίηση του νερού και απολύσεις. Δεν μαθαίνουν από τίποτα, έχασαν 20 μονάδες και συνεχίζουν τα ίδια. Είμαι ρεαλιστής, θέλω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχουμε καιρό να μιλήσουμε, καθώς δεν μπορεί να γίνει πριν το 2025".

"Το Σύνταγμα το προβλέπει γιατί επιδιώκει συναινέσεις για να αλλάξει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας. Μακριά από μένα ότι θέλω να το αλλάξω μόνος μου", πρόσθεσε.

Πάντως, δήλωσε ότι θα φέρει αμέσως τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου για την ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό. "Είσαι εγγεγραμμένος, το βεβαιώνεις και ψηφίζεις από όπου θέλεις. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα βρούμε τους 200 βουλευτές", ανέφερε.


Διαφήμιση - Advertisement