Διαφήμιση - Advertisement
Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των δειγμάτων DNA – Τι συμβαίνει με την νεαρή αγνοούμενη γυναίκα - Gkourou.com Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των δειγμάτων DNA – Τι συμβαίνει με την νεαρή αγνοούμενη γυναίκα

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των δειγμάτων DNA – Τι συμβαίνει με την νεαρή αγνοούμενη γυναίκα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ταυτοποιήθηκαν 56 από τους 57 νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ μία νεαρή αγνοούμενη γυναίκα δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί, καθώς δεν προέκυψε αντιστοίχιση του βιολογικού υλικού που ελήφθη από συγγενή της με σχετικό δείγμα.

 Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ότι ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα».

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε και μία σορός, που ανήκει σε έναν Σύρο μετανάστη, επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας η οποία συγκρούστηκε μετωπικά με το εμπορικό τρένο.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται γι’ αυτή την περίπτωση πως: «Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».


Διαφήμιση - Advertisement