Διαφήμιση - Advertisement
Ρετρό: Αλίκη και Τζένη μαζί, με τα παιδιά τους στο Ηρώδειο - Κομψές και πανέμορφες (φωτό) - Gkourou.com Ρετρό: Αλίκη και Τζένη μαζί, με τα παιδιά τους στο Ηρώδειο - Κομψές και πανέμορφες (φωτό)

Ρετρό: Αλίκη και Τζένη μαζί, με τα παιδιά τους στο Ηρώδειο - Κομψές και πανέμορφες (φωτό)


Διαφήμιση - Advertisement

 


Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, της Τζένης Καρέζη και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, φέρνει μέσα από τον συλλεκτικό του λογαριασμό στο instagram ο Αρης Λουπάσης.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1981, βλέπουμε τις δύο ηθοποιούς, μαζί με τους δύο γιους τους, Γιάννη Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Καζάκο, να παρακολουθούν παράσταση στο Ηρώδειο. Οι δυο γυναίκες υπήρξαν πολύ καλές φίλες, με βίους παράλληλους, παρόλο που ο Τύπος της εποχής τις ήθελε "εχθρούς".

Στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν την παράσταση που ανεβάζει ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ με το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και με τα έργα "Η λίμνη των κύκνων" και "Ωραία κοιμωμένη".

Ο μεγαλύτερος χορευτής όλων των εποχών θα αποθεωθεί στον ιστορικό αυτό χώρο αρκετές φορές προσφέροντας στο κοινό κάθε φορά μαγευτικές παραστάσεις που άφησαν εποχή. Η πρώτη εμφάνιση γίνεται το 1963 με την θρυλική πρίμα μπαλαρίνα Μαργκότ Φοντέϊν, για να ακολουθήσει τρία χρόνια αργότερα με το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και με την ίδια παρτενέρ, άλλη μία συγκλονιστική εμφάνιση στα έργα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Μπαγιαντέρα" και "Δάφνις και Χλόη". 


 


Διαφήμιση - Advertisement