Διαφήμιση - Advertisement
Τέμπη: «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;» – Νέα στοιχεία για τον διάλογο του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη πριν από την σύγκρουση - Gkourou.com Τέμπη: «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;» – Νέα στοιχεία για τον διάλογο του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη πριν από την σύγκρουση

Τέμπη: «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;» – Νέα στοιχεία για τον διάλογο του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη πριν από την σύγκρουση


Διαφήμιση - Advertisement

 


Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για τα όσα συνέβησαν τις δραματικές στιγμές πριν από την μετωπική σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το εμπορικό τρένο, στα Τέμπη. Όλα δείχνουν ότι ο μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου είχε συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη της Λάρισας, προκειμένου να μάθει εάν κινείται στο σωστό ρεύμα.

Τρεις φορές φέρεται να απηύθυνε ερώτημα στον 59χρονο σταθμάρχη έως ότου λάβει μία οργισμένη και αόριστη απάντηση, σύμφωνα με μάρτυρα που άκουσε την συνομιλία τους, η οποία έγινε μέσω του συστήματος VHF.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, έγινε ο εξής διάλογος μεταξύ του μηχανοδηγού και του προφυλακισμένου σταθμάρχη:

Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει; Πάω καλά;
Σταθμάρχης Λάρισας: Αφού σου είπα, Νέους Πόρους.

Όπως μεταδόθηκε, ο σταθμάρχης απάντησε με οργισμένο ύφος στον άτυχο μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης δεν διευκρίνισε, εάν η αμαξοστοιχία θα κινείτο από την κάθοδο ή την άνοδο.

Ο μάρτυρας που άκουσε την συνομιλία έχει ήδη καταθέσει στην υπηρεσία του αλλά και στις αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού.


Διαφήμιση - Advertisement