Διαφήμιση - Advertisement
Σάκης Αρναούτογλου: Κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες - Χιόνια και στην Αττική την Τρίτη - Gkourou.com Σάκης Αρναούτογλου: Κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες - Χιόνια και στην Αττική την Τρίτη

Σάκης Αρναούτογλου: Κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες - Χιόνια και στην Αττική την Τρίτη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Χαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές και χιόνια να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στην κακοκαιρία εξπρές αναφέρθηκε με πρόγνωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης (28/3) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά. Ήπειρος, δυτική Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου θα δουν μπόρες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά σε υψόμετρο 600 μέτρων. Τα χιόνια θα εντοπίζονται πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα στα ορεινά της δυτική Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός θα ανοίξει στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Στερεά, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Περάσματα με μπόρες θα έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές, ενώ χιόνια αναμένονται πάνω από τα 600 μέτρα.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο. Σημειώνεται πως στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ. Όσο για την θερμοκρασία, θα παρουσιάσει αισθητότατη πτώση από βορά προς νότο και λόγω των ισχυρών ανέμων η αίσθηση του κρύου θα ακόμη μεγαλύτερη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στην Αττική τα φαινόμενα θα εντοπίζονται από το μεσημέρι. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ προς το βράδυ με την έλευση της ψυχρής μάζας θα πέσουν και κάποια χιόνια στα ορεινά, πάνω από τα 500 με 600 μέτρα, αλλά θα είναι σύντομης διάρκειας.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, ο ισχυρός βαρδάρης των 9 Μποφόρ θα διαλύσει τα σύννεφα και έτσι δεν αναμένονται κάποια σημαντικά φαινόμενα.

Από την Παρασκευή (31/3) ο καιρός θα βελτιωθεί με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ξανά στους 23 με 24 βαθμούς.


Διαφήμιση - Advertisement