Διαφήμιση - Advertisement
Οριστικό: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass - Gkourou.com Οριστικό: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass

Οριστικό: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σε προαναγγελία για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως ανακοίνωσε, «την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα».

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο στον ευρωπαϊκό πληθωρισμό, αλλά, βεβαίως, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ακρίβειας» και παρέθεσε μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, όπως: αυξήσεις στις συντάξεις μετά από δέκα χρόνια, αποκατάσταση αδικιών για όσους συνταξιούχους δεν είχαν δει αυξήσεις, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, αυξήσεις κατώτατου μισθού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι «η αύξηση του αφορολογήτου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό, είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας» και προσδιόρισε το μεγάλο, όπως είπε, στόχο για την επόμενη τετραετία, που είναι «να μπορέσουμε να φθάσουμε τους μισθούς μας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών, παρατήρησε εισαγωγικώς ότι «η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου δεν έχει αλλάξει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες γίνονται πλειστηριασμοί – και αυτή είναι μια σοβαρή παρανόηση. Εκείνο που άλλαξε, είναι ο φορέας που επισπεύδει τους πλειστηριασμούς, δεν αλλάζει ο,τιδήποτε σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών».


Διαφήμιση - Advertisement