Διαφήμιση - Advertisement
ΕΚΤΑΚΤΟ - Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατρός Αντωνίου - Gkourou.com ΕΚΤΑΚΤΟ - Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατρός Αντωνίου

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατρός Αντωνίου


Διαφήμιση - Advertisement

 


Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, του πατρός Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων έδωσε προς την Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που ήδη ξεκίνησε μετά τα στοιχεία που διαβίβασε η Οικονομική Αστυνομία και τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις εφόδους που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, ο εισαγγελέας ζητά, με την παραγγελία του, να διερευνηθεί η τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων : υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τα πρώτα 2 αδικήματα βέβαια, εκ του νόμου, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου. Η Εισαγγελία ωστόσο δεν δεσμεύεται να μην αρχίσει από τώρα την έρευνα της για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σέβης έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο την τελευταία 5ετία
  • Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου
  • Να γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις
  • Ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού όσο και 11 φυσικών προσώπων . Πρόκεται για τον παπά και την παπαδιά, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.
  • Στον τραπεζικό έλεγχο περιλαμβάνονται δάνεια, κινήσεις, κάρτες και όλα τα χρηματοοοικοκονομικά προιόντα,

Διαφήμιση - Advertisement