Διαφήμιση - Advertisement
«Κιβωτός του Κόσμου»: Ενοπίστηκε μεγάλο ποσό στο σπίτι του πατήρ Αντώνιου - Gkourou.com «Κιβωτός του Κόσμου»: Ενοπίστηκε μεγάλο ποσό στο σπίτι του πατήρ Αντώνιου

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ενοπίστηκε μεγάλο ποσό στο σπίτι του πατήρ Αντώνιου


Διαφήμιση - Advertisement

 


Το ποσό των 350.000 ευρώ εντοπίστηκε μέσα σε χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που διατηρούν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντός της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr.

Τα χρήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά την έφοδο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στο σπίτι, χθες, Δευτέρα.

Βέβαια, από την οικονομική αστυνομία εκτιμούν ότι στη θυρίδα της τράπεζας, που φέρεται να άδειασε η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, την περασμένη εβδομάδα, υπήρχε πολύ μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό που βρέθηκε μέσα στο χρηματοκιβώτιο.

Και τα χρήματα αυτά αναζητούν τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, που διενεργούν έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των πρώην μελών της διοίκησης, παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Στο μεταξύ, εν αναμονή βρίσκονται και για τις απαντήσεις από τις υπόλοιπες τράπεζες σχετικά με το εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα διατηρούν κι άλλη θυρίδα, σε κάποιο άλλο υποκατάστημα.

Όπως εκτιμούν, πάντως, από την οικονομική αστυνομία, το μεγάλο ενδιαφέρον ενδεχομένως να προκύψει με την ανάλυση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, την τελευταία 5ετία. Ίσως, κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την κίνηση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος που διενεργεί η οικονομική αστυνομία, επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Όπως εκτιμάται, η «Κιβωτός του Κόσμου» διαθέτει περισσότερα από 150 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα αποθεματικά της έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις εφόδους

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τρίτης, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έως τώρα έρευνες της οικονομικής αστυνομίας σε γραφεία, δομές της ΜΚΟ αλλά και σε σπίτι, υποβλήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».


Διαφήμιση - Advertisement