Διαφήμιση - Advertisement
Βόμβα Σούρα για την Κιβωτό του Κόσμου - Gkourou.com Βόμβα Σούρα για την Κιβωτό του Κόσμου

Βόμβα Σούρα για την Κιβωτό του Κόσμου


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η καταγγελία για περιστατικά κακοποίησης με θύματα ανήλικους οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τα στόματα των παιδιών ανοίγουν σιγά -σιγά. Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 και πως του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το νέο αγόρι τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο και να εργάζεται. Σε διαφορετική περίπτωση, τον απείλησε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως και άλλα παιδιά της δομής κλειδώνονται στα δωμάτια τους και τιμωρούνται με άγριους ξυλοδαρμούς.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως πριν γίνουν γνωστές οι καταγγελίες, είχε πληροφορηθεί κάποια πράγματα, για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά, «τις οποίες δεν ήθελα να πιστέψω», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός. Ο κ. Σούρας, είχε πληροφορηθεί και ονόματα από ανθρώπους που γνώριζαν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, προσθέτοντας όμως πως αυτά που πληροφορήθηκε είναι ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί. Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν αρχικά στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος τις διαβίβασε στην Εισαγγελία κι εκείνη με τη σειρά της στην Αστυνομία».

«Στη συνέχεια καλέσαμε τον καταγγέλλοντα, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα παιδιά και εργαζόμενοι», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Διαφήμιση - Advertisement