Διαφήμιση - Advertisement
Χήρα βιομηχάνου Καρέλια: Η περίεργη συμπεριφορά Αντώνιου και πρεσβυτέρας όταν δωρίσαμε ακίνητο - Gkourou.com Χήρα βιομηχάνου Καρέλια: Η περίεργη συμπεριφορά Αντώνιου και πρεσβυτέρας όταν δωρίσαμε ακίνητο

Χήρα βιομηχάνου Καρέλια: Η περίεργη συμπεριφορά Αντώνιου και πρεσβυτέρας όταν δωρίσαμε ακίνητο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια, δωρήτρια της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, μιλάει στο iefimerida για τα ευτράπελα που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να συνεννοηθεί με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα σχετικά με τη δωρεά.

Την περίοδο 2018-2019, όταν κανείς δεν είχε υποψιαστεί τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κιβωτού του Κόσμου, η Μίνα Σπυροπούλου - Καρέλια και η κόρη της Ιωάννα αποφάσισαν να δωρίσουν στη δομή ένα ακίνητο μεγάλης αξίας στη μνήμη του συζύγου και πατέρα τους, του καπνοβομήχανου Κωνσταντίνου Καρέλια.

«Αποφασίσαμε να προσφέρουμε στην Κιβωτό ένα οικόπεδο με δύο ακίνητα στη Λακωνική και ξεκινήσαμε να ανακατασκευάζουμε το πρώτο σπίτι ώστε να είναι κατάλληλο για τα παιδιά. Φτιάξαμε υποδομές για τα παιδιά, playroom και επαγγελματική κουζίνα» λέει η κυρία Σπυροπούλου - Καρέλια  στο iefimerida, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του αδιαφορούσαν για την πρόοδο των εργασιών.  «Δεν μπορούσα ούτε να τους βρω στο τηλέφωνο να συνεννοηθούμε για τα τεχνικά θέματα του σπιτιού. Μέχρι που μια μέρα με πήρε τηλέφωνο η πρεσβυτέρα, γιατί αυτή έκανε κουμάντο, και μου ζήτησε στο ακίνητο να φτιάξουμε και αρχαίο θέατρο. Της εξήγησα ότι εμείς φτιάχνουμε χώρο για τα παιδιά και ότι υπάρχει πνευματικό κέντρο στην πόλη όπως και το κάστρο αν θέλουν να τα πηγαίνουν. Τότε μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εγώ νόμισα ότι κόπηκε η γραμμή και ξαναπήρα αλλά απάντησε ο οδηγός τους -γιατί είχαν οδηγούς-παιδιά που έπαιρναν από τις δομές- και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου μιλήσει γιατί ήταν απασχολημένη. Επειδή δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά, μίλησα με τον δικηγόρο μου και ζητήσαμε το ακίνητο πίσω. Αυτοί, βέβαια, δεν το έδωσαν γιατί δεν είχαμε σκεφτεί να έχουμε τέτοιον όρο στη δωρεά. Τότε, προτού ακόμα πάρουν τις άδειες, έφεραν τα πρώτα παιδιά στην Καλαμάτα για να μη χάσουν το σπίτι».

Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς, όπως εξηγεί η κυρία Σπυροπούλου-Καρέλια, αποφάσισε να μην τους παραχωρήσει το δεύτερο ακίνητο που βρισκόταν στο οικόπεδο, και σε όποια άλλη προσφορά της προς τη δομή  ζητούσε να έχει τον έλεγχο.
«Ζητούσαν παπούτσια για τα παιδιά νούμερο 45»

Τα περασμένα Χριστούγεννα αποφάσισε να προσφέρει ρούχα και παπούτσια στα παιδιά, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με μια έκπληξη. «Ήθελα να προσφέρω 10.000 ευρώ για να έχουν τα παιδιά καλά ρούχα και παπούτσια, αλλά, επειδή δεν ήθελα να τους δώσω απ' ευθείας χρήματα, ζήτησα τα νούμερα να ψωνίσω εγώ. Μου έδωσαν και νούμερο 45 και τους λέω "ποιο παιδί φοράει 45;". Αφού μας είχαν πει ότι θα φιλοξενούν παιδιά από 5 έως 15 ετών, κορίτσια και αγόρια, αλλά έφεραν μόνο αγόρια. Τότε μου είπαν ότι έχουν και μεγαλύτερα παιδιά» περιγράφει.
«Το κράτος να έχει την εποπτεία»

Οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην κυρία Σπυροπούλου - Καρέλια. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι θέλει το σπίτι τους να παραμείνει στη δομή με κρατική εποπτεία. «Εγώ ήθελα το σπίτι να γεμίσει παιδιά αλλά να μην έχουν τέτοιοι άνθρωποι τη διαχείριση. Κάναμε τη δωρεά νομίζοντας ότι θα υπάρχει εποπτεία. Να περάσει η εποπτεία στο κράτος και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Δεν θέλουμε το σπίτι πίσω, να φροντίσει το κράτος να μην πάνε οι δωρεές χαμένες», λέει η δωρήτρια της δομής της Καλαμάτας.

Το σπίτι της Κιβωτού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ονομάζεται Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020.  


Διαφήμιση - Advertisement