Διαφήμιση - Advertisement
Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Gkourou.com Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου, δεν έχουν τέλος. Καθημερινά εμφανίζονται νέα πρόσωπα «κλειδιά» τα οποία έχουν να πουν τα όσα είχαν ακούσει ή δει.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται παράλληλα με το ξήλωμα του πατέρα Αντώνιου και την ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έχει θέσει ως στόχο τη συνέχεια λειτουργίας της δομής και την τήρηση όλων των ασφαλιστικών δικλείδων.

Ο Γιώργος Σταμάτης, ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε στο MEGA και έκανε γνωστές νέες αναφορές και εκθέσεις σχετικά με τα θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές είχαν γίνει συστάσεις όμως φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

Βαπτίζονταν ήδη βαπτισμένα παιδιά

Εκτός από τις παράνομες πρακτικές ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες. Και αυτό... για τον λόγο ότι από το 2018 και μετά λόγω του νόμου περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία καθώς βρίσκονταν σε μητρώο.

Πώς θα πιστοποιηθεί η κακοποίηση των παιδιών;

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι οι καταγγελίες αυτές περιορίζονται κυρίες στις θωπίες, δηλαδή δεν υπάρχει πλήρης σεξουαλική πράξη, επομένως είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί η οποιαδήποτε ενέργεια ιατροδικαστικά.

«Πολλά παιδιά σταματούν το σχολείο. Αυτό είναι, αν θέλετε, μία έμμεση πιστοποίηση τέτοιας μορφής κακοποίησης», είπε, εννοώντας τη ψυχολογική κακοποίηση. «Έχει ενδιαφέρον να κληθούν οι κοινωνικοί επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Εάν υπήρχαν, θα πρέπει να κληθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα παιδιά και μπορούσαν να δουν την εξέλιξη και τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών», σημείωσε ο κ. Λέων.


Διαφήμιση - Advertisement