Διαφήμιση - Advertisement
Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει 22χρονος για την κακοποίηση που βίωσε - Gkourou.com Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει 22χρονος για την κακοποίηση που βίωσε

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει 22χρονος για την κακοποίηση που βίωσε


Διαφήμιση - Advertisement

 


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Ακόμη ένας πρώην τρόφιμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Ολλανδία μαζί με τον αδελφό του, προχώρησε σε μια μαρτυρία που προκαλεί ανατριχίλα για τις κακοποιητικές συνθήκες στις δομές της Οργάνωσης.

Ο 22χρονος μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» λέγοντας ότι «έχουμε δει βία και ψυχολογική βία,  φασαρίες από το πουθενά και χωρίς λόγο τιμωρίες. Έφαγε ένα χαστούκι ο αδελφός μου, άλλο χαστούκι μία κοπέλα».

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος, ο αδελφός του έφαγε χαστούκι πρώτη φορά επειδή κουνούσε μία τσάντα πέρα δώθε.

«Εγώ με το που το έμαθα και το είδα το επόμενο πρωί που πήγα στο σχολείο, το έσκασα από εκεί, έφυγα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω «παιδιά τα πράγματα είναι άσχημα εκεί μέσα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όταν επέστρεψα ήμουν στην απομόνωση για έναν μήνα, το πρόγραμμά μου ήταν φαγητό το πρωί, γυρνούσα από το σχολείο, φαγητό και δουλειά, ξανά σπίτι, φαγητό, ύπνο. Δεν πήγαινα δηλ. να διαβάσω κάθε μέρα όπως όλα τα άλλα παιδιά. Δεν με πήγαιναν να διαβάσω, επειδή είχα κάνει αυτό το πράγμα, συν το ότι με είχαν αφήσει με τις ίδιες κάλτσες επτά ημέρες σερί».

Σχετικά με την πρεσβυτέρα, ο 22χρονος υποστήριξε ότι «ερχόταν κάθε μέρα, αρκετά συχνά αλλά δεν είχε πολλές συμπάθειες ας πούμε ειδικά με τα αγόρια, σαν να μην τους ένοιαζε ποιος ήσουν και τι έκανες μέσα στο σπίτι τους».

Ο (…) εργαζόμενος ήταν πολύ βίαιος. Για παράδειγμα με ένα παιδί τον έσπρωξε πρώτα ο… και μετά αντέδρασε το παιδί πάνω στον τσακωμό, συνέχεια είχε τσακωμούς με παιδαγωγούς συνέχεια τσακωμούς με παιδιά, συνέχεια τσακωνόταν με τον οποιοδήποτε ήταν τριγύρω του. Αυτός ξεκίνησε ως αποθηκάριος και δεν ξέρω πώς από αποθηκάριος έγινε παιδαγωγός με έναν μαγικό τρόπο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε χτυπήσει παιδιά και συμπλήρωσε «και τον αδελφό μου τον είχε ξαναχτυπήσει, κι άλλο ένα παιδί, τραμπούκιζαν ανήλικα. Σίγουρα πολλές φορές σε έχουν κάνει να νιώσεις άσχημα με τον τρόπο τους. Θυμάμαι μια χαρακτηριστική στιγμή πριν φύγω από την Κιβωτό που ο μου είπε «εσύ θα αποτύχεις, θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα έρχεσαι ξανά να ζητάς βοήθεια από την «Κιβωτό».

Όπως είπε «εγώ έγινα 18 και είπα παιδιά πάω να βρω τον δρόμο μόνος μου, ευχαριστώ και φεύγω. Ο πατέρας μου που κινήθηκε να με πάρει, δεν έβγαλε άκρη ποτέ. Έμπαινε εμπόδιο η Κιβωτός.


Διαφήμιση - Advertisement