Διαφήμιση - Advertisement
Το ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού εντόπισε σημείο που πιθανόν σχετίζεται με τη 48χρονη - Gkourou.com Το ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού εντόπισε σημείο που πιθανόν σχετίζεται με τη 48χρονη

Το ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού εντόπισε σημείο που πιθανόν σχετίζεται με τη 48χρονη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ευρυτανία: Τρίτη ημέρα ερευνών για τη 48χρονη γυναίκα που αγνοείται, ενώ νωρίτερα είχε κάνει καταγγελία για ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Σημάδια ελπίδας από τις έρευνες που έκανε το ειδικό ρομπό του Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοουμένης στην λίμνη Κρεμαστών με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ "Εμιλυ" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται οτι το τελευταίας τεχνολογίας διασωστικό ρομπότ "Εμιλυ" του Ε.Ε.Σ έχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα evrytanikanea.gr από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές «χτενίζουν» την περιοχή κι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα , με επικρατέστερη την εκδοχή, η γυναίκα να έπεσε στα νερά της λίμνης σε μια κίνηση απελπισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 48χρονη γυναίκα στις 19 Σεπτέμβρη είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Καρπενησίου και έκανε μήνυση κατά του συζύγου της για ξυλοδαρμό .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 48χρονη έφτασε στο σημείο να τον καταγγείλει μετά από έναν έντονο καβγά που είχαν μεταξύ τους για την περιουσία που κληρονόμησε η ίδια το τελευταίο διάστημα.


Διαφήμιση - Advertisement