Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις νέες μεταλλάξεις - Gkourou.com Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις νέες μεταλλάξεις

Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις νέες μεταλλάξεις


Διαφήμιση - Advertisement

 


Εντός του Αυγούστου αναμένεται να πάρουν έγκριση τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού για την μετάλλαξη Όμικρον και τα οποία θα προστατεύουν από βαριά νόσηση αλλά και από μόλυνση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας τα εμβόλια αυτά τα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5 οι οποίες κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο κ. Πλεύρης, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια.

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός ανέφερε ότι το κύμα κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και του Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Δήλωσε δε ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σε ό,τι αφορά στον προσωπικό γιατρό τόνισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και η λογική του θεσμού είναι ο πολίτης να εγγράφεται τώρα, να γνωρίζει ότι θα σχηματιστεί ο ηλεκτρικός ιατρικός φάκελος του τους επόμενους μήνες και ένας γιατρός που επιθυμεί ο ίδιος θα παρακολουθεί την υγεία του και να μπορεί να τον κατευθύνει.

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3. 000 γιατρούς.

Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ