Διαφήμιση - Advertisement
Μωβ μέδουσες: Οι πιο επικίνδυνες παραλίες για το Σαββατοκύριακο - Gkourou.com Μωβ μέδουσες: Οι πιο επικίνδυνες παραλίες για το Σαββατοκύριακο

Μωβ μέδουσες: Οι πιο επικίνδυνες παραλίες για το Σαββατοκύριακο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Δεν πρόκειται να μας πουν «αντίο» φέτος οι μωβ μέδουσες, ίσως ούτε και του χρόνου, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί που παρατηρούν το φαινόμενο στις ελληνικές θάλασσες.

Ωστόσο, αν και καταγράφουν πτωτική πορεία, οι μωβ μέδουσες συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στους λουόμενους, λόγω του επώδυνου τσιμπήματός τους και της νευροτοξίνης που έχουν.

Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για το πού έχουν καταγραφεί μωβ μέδουσες, αλλά και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Οι παραλίες που πρέπει να προσέχετε

Σύμφωνα με το JellyReport του τελευταίου δεκαήμερου που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, βλέπουμε μια αυξημένη καταγραφή των μωβ μεδουσών στα γνωστά σημεία Αργοσαρωνικού, Κυκλάδων και Ιονίου, «χωρίς να μας ανησυχεί ιδιαιτέρως», σημειώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.«Γιατί παρ' ότι μερικά ΜΜΕ βιάστηκαν να τελειώσουν την έξαρση των μωβ μεδουσών επειδή φθίνει, αυτή δεν θα μας αποχαιρετήσει φέτος για κανέναν λόγο, από του χρόνου και ίσως», προσθέτει.


Διαφήμιση - Advertisement