Διαφήμιση - Advertisement
Είστε στο κορυφαίο 1% αν μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο στην οπτική ψευδαίσθηση - Gkourou.com Είστε στο κορυφαίο 1% αν μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο στην οπτική ψευδαίσθηση

Είστε στο κορυφαίο 1% αν μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο στην οπτική ψευδαίσθηση


Διαφήμιση - Advertisement

 


Μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο μέσα σε αυτό το ασπρόμαυρο πλέγμα; Είναι δύσκολο να το δεις, αλλά το πορτρέτο ενός γνωστού προσώπου είναι κρυμμένο ανάμεσα στις κουκκίδες που συνθέτουν την οπτική ψευδαίσθηση.

Υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δείτε τον σταρ, από το κούνημα της συσκευής στην οποία εμφανίζεται μέχρι να στέκεστε υπό γωνία. Το πιο αποτελεσματικό φαίνεται να είναι να κοιτάτε το πλέγμα ενώ απομακρύνεστε από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

Όσο πιο μακριά απομακρύνεστε, τόσο πιο καθαρό θα πρέπει να γίνεται το διάσημο πρόσωπο.

Αν εξακολουθείτε να μην το εντοπίζετε, ορίστε ένα spoiler: Είναι ένας όψιμος μουσικός που πολλοί θεωρούν ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ όλων των εποχών.

Η απάντηση, φυσικά, είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Δοκιμάστε να κοιτάξετε πίσω στην εικόνα τώρα ξέρετε τη λύση: Θα πρέπει να εμφανίζεται πιο εύκολα.

Είναι μια νέα άποψη για τις περίφημες ψευδαισθήσεις Magic Eye, οι οποίες χρησιμοποιούσαν στροβιλισμούς κουκκίδων ή γραμμών για να κρύψουν μια τρισδιάστατη εικόνα.

Μιλώντας στη Sun, ο Δρ Gustav Kuhn, ψυχολόγος και ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο, είπε ότι το οπτικό παζλ είναι το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες.

Το συνέκρινε με μια παρόμοια ψευδαίσθηση μονόχρωμου πλέγματος που κρύβει την εικόνα ενός πάντα.


Διαφήμιση - Advertisement