Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό στο Τέξας: Θρήνος για τα 19 νεκρά παιδιά – “Πυροβολούσε αδιακρίτως” - Gkourou.com Μακελειό στο Τέξας: Θρήνος για τα 19 νεκρά παιδιά – “Πυροβολούσε αδιακρίτως”

Μακελειό στο Τέξας: Θρήνος για τα 19 νεκρά παιδιά – “Πυροβολούσε αδιακρίτως”


Διαφήμιση - Advertisement

 


Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η επίθεση σε σχολείο των ΗΠΑ. O 18χρονος, Σαλβαδόρ Ράμος είναι ο δράστης του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας και ο τραγικός απολογισμός είναι 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί.

Οι νεκροί μαθητές είναι ηλικίας από 7 έως και 11 ετών. Τα παιδιά πυροβολήθηκαν μαζί με δύο δασκάλους τους από τον δράστη που επίσης σκοτώθηκε. Αυτή η τελευταία μαζική επίθεση σε σχολείο είναι η πιο θανατηφόρα μετά την επίθεση “Σάντι Χουκ” σχεδόν μια δεκαετία πριν.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος – ένας εργαζόμενος σε φαστ φουντ που περιγράφεται ως μοναχικό παιδί που δέχθηκε bullying για τα χείλη του και επειδή φορούσε eyeliner – εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας, γύρω στις 11.30 το πρωί της Τρίτης, αφού πυροβόλησε τη γιαγιά του, σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από καβγά για την αποτυχία του να αποφοιτήσει.

Η αστυνομία και οι αξιωματούχοι είπαν ότι ο Ράμος, ο οποίος είχε αγοράσει δύο τουφέκια για τα 18α γενέθλιά του και τα έδειξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφυγε από τη σκηνή του πρώτου πυροβολισμού με ένα αυτοκίνητο και φορώντας πανοπλία.

Άφησε το όχημα κοντά στο σχολείο, μπήκε μέσα και «άρχισε να πυροβολεί παιδιά, δασκάλους, όποιον βρισκόταν στο δρόμο του.

Θρήνος για τους μαθητές του δημοτικού και τους δύο δασκάλους

Δύο αγόρια – ο Xavier Lopez, 10 ετών, και ο 9ρονος Uziyah Garcia – και τέσσερα κορίτσια – η Makenna Elrod, 10 ετών, η Amerie Jo Garcia, 10 ετών, η Eliahana Torres, 10 ετών, και η Ellie, της οποίας η ηλικία και το επώνυμο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα – ήταν μεταξύ αυτών που σκότωσε. Επίσης θανάσιμα πυροβολήθηκαν δύο δασκάλες: η Εύα Μιρέλες, 44 ετών, και η Ίρμα Γκαρσία, μητέρα τεσσάρων παιδιών.


Η Έβα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου. Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η ξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. “Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια”.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και “τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.


Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων». Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όταν διαπράχθηκε η σφαγή.


Διαφήμιση - Advertisement