Διαφήμιση - Advertisement
Πέραμα: Γιατί το κέντρο της ΓΑΔΑ ζήτησε να σταματήσει η καταδίωξη - Το άγνωστο ανθρωποκυνηγητό με νεκρό έναν μήνα πριν - Gkourou.com Πέραμα: Γιατί το κέντρο της ΓΑΔΑ ζήτησε να σταματήσει η καταδίωξη - Το άγνωστο ανθρωποκυνηγητό με νεκρό έναν μήνα πριν

Πέραμα: Γιατί το κέντρο της ΓΑΔΑ ζήτησε να σταματήσει η καταδίωξη - Το άγνωστο ανθρωποκυνηγητό με νεκρό έναν μήνα πριν


Διαφήμιση - Advertisement

 


Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Περάματος όπου ένας 20χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του μετά από καταδίωξη από πυρά αστυνομικών. Βασικό ερώτημα παραμένει εάν το Κέντρο της ΓΑΔΑ είχε όντως ζητήσει από την ομάδα ΔΙΑΣ να σταματήσει το αυτοκίνητο και αν αυτό συνέβη γιατί οι αστυνομικοί δεν υπάκουσαν την εντολή.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Mega, πριν από έναν μήνα, στις 20 Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί καταδίωξη στο Αιγάλεω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός που επέβαινε σε μηχανάκι, έχασε τον έλεγχο, έπεσε σε ένα σταθερό αντικείμενο και σκοτώθηκε.

Την επόμενη ημέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου εστάλη από το κέντρο της ΓΑΔΑ ένα μήνυμα σε μία εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ανέφερε: "Με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσικλετιστή που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς, δεν θα ενεργούνται καταδιώξεις αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα το κέντρο Άμεσης Δράσης".

Το μυστήριο με το κέντρο της Άμεσης Δράσης

Άλλο ένα στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το κλεμμένο όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος στο Πέραμα εντοπίστηκε αρχικά από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Ρέντη. Στη συνέχεια όταν έχασαν την οπτική επαφή και αφού το κέντρο τους είχε ζητήσει να σταματήσουν την καταδίωξη, συνάδελφοί τους της ΔΙΑΣ Αιγάλεω εντόπισαν το λευκό όχημα σε περιοχή του Χαϊδαρίου. Αυτοί διαβιβάζουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι βλέπουν το αυτοκίνητο με τον νεαρό Ρομά και άλλους δύο και το ακολουθούν.

"Δίνουν συνεχώς το στίγμα τους. Αστυνομικοί που ήταν στον ασύρματο εκείνη την ώρα και μιλούν στο Mega, όλοι άκουγαν ότι ήταν ένα επείγον σήμα. Παρόλα αυτά από το κέντρο δεν πήραν καμία απάντηση. Το περίεργο είναι ότι το κέντρο έδωσε οδηγίες σε άλλες ομάδες, σε άλλες περιοχές. Θα φανεί αν υπήρχαν παρεμβολές στην επικοινωνία αν και οι ασύρματοι οι συγκεκριμένοι είναι αναλογικοί. Είναι πάρα πολύ καλό το σήμα" μετέδωσε ο δημοσιογράφος του καναλιού, Μαρίνος Αλειφέρης.

 Δείτε όλες τις πρόσφατες ειδήσεις ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement